Eddie Howe

 CATHERINE IVILL Afp
ČEKA SE TEK POTVRDA

Newcastle pronašao novog trenera! Odluka neočekivano pala na čovjeka koji nije bio dobar starom vlasniku

Prema svemu sudeći čini se kako je Newcastle izabrao novog trenera, na iznenađenje mnogima
Piše: SNObjavljeno: 05. studeni 2021. 08:27

Naime, engleski mediji tvrde kako je odluka pala na Eddieja Howea, bivšeg trenera Bournemoutha koji je bez posla od kolovoza prošle godine. Mnogi se pitaju kako se ovakav izbor uklapa u ideju stvaranja velikog kluba nakon preuzimanja od strane super bogatih novih vlasnika, Public Investmen Funda?

Činjenica je da su se nakon smjene Stevea Brucea kao kandidati za klupu spominjali brojni ugledni treneri poput Antonija Contea, Erika ten Haga, Paula Fonsece i Unaija Emeryja, ali do realizacije posla nije došlo.

Pa je odluka pala na 43-godišnjeg Howea kojem bi to trebao biti treći različiti klub u karijeri nakon Bournemoutha i Burnleyja. Howe je engleski trener, mnogi se slažu vrlo dobar trener koji je svojevremeno kandidirao i za klupu Tottenhama i Arsenala, ali ujedno i trener kojeg bivši vlasnik Newcastlea Mike Ashley nije želio dovesti na klupu.

I tu nastaje problem. Navijači se pitaju zašto bi super bogati saudijski vlasnici željeli za trenera čovjeka kojeg bivši, neuspješni predsjednik nije želio dovesti. Dakle, mnogi navijači Newcastlea bit će nezadovoljni i prije Howeovog imenovanja. A klub se nalazi u teškoj situaciji, u zoni ispadanja na 19. mjestu ljestvice s tek 4 boda na kontu u 10 odigranih susreta.

Linker
24. travanj 2024 08:31