JOSEP LAGO Afp
ŽELE GA U ZATVORU

‘Neymar nas je izdao zajedno s roditeljima i čelnicima Barcelone i Santosa!‘ Zvijezda tvrdi: Nisam kriv!‘

Brazilski as će se sudu obratiti u petak, a očekuje se da se proces završi do kraja mjeseca
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 18. listopad 2022. 08:57

Brazilska zvijezda Neymar umjesto da bude na dodjeli Zlatne lopte kao igrač nevjerojatnih mogućnosti, sjedi u sudnici u Barceloni. Tamo mu je počelo suđenje jer je optužen za prevaru i korupciju kod transfera iz Santosa u Barcelonu, koji se zbio sada već davne 2013.

Brazilskog asa je tužila investiciona kompanija DIS i od španjolskog suda traži petogodišnji zatvor za njega. DIS je bio vlasnik 40 posto prava na Neymarov ugovor i tvrdi da nije dobio svoj dio novca, jer su ih Neymar i još osam ljudi obmanuli i predstavili iznos transfera manjim nego što je doista bio.

Uz Neymara sudi se i njegovim roditeljima, bivšim predsjednicima Barcelone Josepu Mariji Bartomeuu i Sandru Rosellu, te čelnicima Santosa. Barcelona i Santos su objavili da je transfer iznosio 16,6 milijuna dolara i DIS je dobio 40 posto tog novca. No, brazilska kompanija tvrdi da je transfer ukupno iznosio čak 81,2 milijuna dolara. Lako je izračunati za koliko je novca DIS navodno oštećen.

"Neymar je zajedno s roditeljima i čelnicima Barcelone i Santosa izdao povjerenje mojih klijenata", rekao je odvjetnik DIS-a Paulo Nasser.

Španjolsko tužiteljstvo pak traži dvogodišnju kaznu zatvora za Neymara i njegovog oca, uz to da DIS-u isplate iznos od 9,7 milijuna dolara. DIS traži petogodišnji zatvor uz 32,1 milijun dolara odštete, kao i da Neymar plati na ime poreza 190 milijuna dolara Španjolskoj.

Neymar i ostali okrivljeni su se na prvom ročištu izjasnili da nisu krivi. Brazilski as će se sudu obratiti u petak, a očekuje se da se proces završi do kraja mjeseca.

Linker
19. svibanj 2024 06:23