VLADO KOS/CROPIX
IZ UREDA NA TRAVNJAK

Nezaboravni kapetan Vatrenih uskoro u novoj ulozi: Hrvat sjeda na klupu kluba u kojem je apsolutna legenda

Dok lociraju potencijalne kandidate, kormilo će preuzeti čovjek koji savršeno poznaje klupska zbivanja
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 16. listopad 2023. 16:27

Šahtar iz Donjecka u ponedjeljak je uručio otkaz Patricku van Leeuwenu. Iako je početkom listopada ukrajinski klub tvrdio da ne razmatra smjenu na klupi, Nizozemac je postao bivši nakon samo 12 odigranih utakmica, u kojima je prikupio sedam pobjeda, tri poraza i dva remija.

"Šahtar zahvaljuje Patricku van Leeuwenu i njegovim asistentima na profesionalizmu i želi mu mnogo uspjeha u budućnosti", poručio je klub.

Učinak Van Leeuwena ne izgleda tako loše, no samo zato što ubraja i prijateljske susrete. U ligaškoj domeni Šahtar je upisao već tri neriješena susreta i jedan poraz i premda je treća momčad prvenstva, očigledno rezultati ne zadovoljavaju čelnike aktualnih prvaka, koji su do posljednjeg ligaškoj trofeja stigli pod vodstvom Igora Jovićevića, danas ažurnog u saudijskom Al-Readu.

Na klupu Šahtara vjerojatno će još jedan Hrvat, pišu ukrajinski mediji pozivajući se na Tribuna.com. Dok ne pronađu adekvatnu opciju, trener bi trebao biti - Darijo Srna! Legendarni hrvatski kapetan nikada se nije našao u trenerskoj ulozi, no klupska zbivanja savršeno poznaje. Čak 15 godina igračke karijere proveo je pod grbom Šahtara, 2019. postao tehnički, a 2020. sportski direktor koji je, između ostalog, "sredio" i najunosniji posao kluba ikad - prodaju Mihajla Mudrika u Chelsea za 70 milijuna eura. Čini se da će sada privremeno napustiti ured i spustiti se uz aut liniju.

Sjedne li Srna na trenersku stolicu, a sudeći po ukrajinskim medijima - hoće, prvi izazov dolazi mu u vidu LNZ-a, 12. momčadi prvenstva, a zatim ogroman izazov u Ligi prvaka, gdje ih čeka gostovanje u Barceloni.

Linker
28. travanj 2024 21:20