Niko Kranjčar i Marko Mlinarić

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
BILO JE NEZABORAVNO

Nezaboravni trenuci u Domu sportova: Zagreb se naklonio Cici i Popu, legende na klupama, igrao i Dudu

Završilo je 6:6, ali bitnije stvari događale su se nakon utakmice, na ‘trećem poluvremenu‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. prosinac 2021. 19:39

Dom sportova je ustao na noge i aklamacijom pozdravio stare majstore. U predigri finala veteranskog i glavnog turnira Kutija Šibica odigrana je revijalna utakmica Dva kapetana, čiji su idejni začetnici bili bivši veliki ‘hakleri’ Krešimir Čivrag i Josip Palić.

Haklerska revija bila je uspomena na Zlatka Cicu Kranjčara, prvog kapetana hrvatske nogometne reprezentacije i Duška Popovskog, prvog kapetana hrvatske malonogometne nacionalne vrste. Cico i Pop bili su neradzvojni prijatelji, prerano su nas napustili, ali ljudi koji su s njima igrali, družili se, dijelili prekrasne nogometne i životne trenutke odigrali su utakmicu njima u čast. Naravno da su emocije pri predstavljanju momčadi preplavile Dom sportova, na spomen Kranjčara i Popovskog mnogima na trbinama potekle su suze. Tim Cico i Tim Pop, kako su se zvale momčadi, odigrali su neodlučeno (6:6), ali rezultat u ovoj utakmici ionako nije bio bitan.

Nakon utakmice, čovjek koji je dao ime utakmici Dva kapetana, jedan od najvećih hrvatskih malonogometaša Krešimir Čivrag prvo se našalio:

- Igrali smo “na kladu”, na “iks”, ha-ha.

A onda je posebno ponosan na sve ono što se događalo kazao:

- Bilo je prekrasno, naš cilj je ispunjen. Nama je najbitnije bilo okupiti se, te da odamo počast našima Cici i Popu, prerano otišlim prijateljima. Sjajno smo se osjećali, prožimali su nas trnci kad nas je publika u Domu sportova dočekala velikim pljeskom. Svi su bili zadovoljni i sve je bilo super. Eto, skupili smo sjajne stare majstore, a na klupama su sjedili Robert Prosinečki i Zvonimir Boban. Pojavio se i Eduardo da Silva, on je igrao. Zaista smo ponosni na sve ovo što se dogodilo u Domu sportova, bilo je nazaboravno.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Htio je Čivrag izdvojiti dva emocionalna trenutka...

- Kapetan naše momčadi Hadrović je uručio dres Popovoj kćerci Niki Popovski s potpisima svih igrača. S druge strane, kapetan Tima Cico Marko Mlinarić je predao Niki Kranjčaru također dres s svim potpisima... Baš je sve bilo jako, jako emotivno, trenuci su to koji zauvijek ostaju u sjećanju, nikada ih nećemo zaboraviti.

Naravno, utakmica nije bila kraj druženja Tima Cico i Tima Pop. Nakon završetka turnira dečki su otišli u jedan obližnji restoran kako bi još jednom obnovili neke stare uspomene...

- To je bio drugi dio naše ideje... Nakon što smo odigrali morali smo se podružiti. Možete misliti kako je bilo na “trećem poluvremenu”. Prva rečenica je bila; “znaš stari kak’ sam ti dodao onu loptu 1986.” - završio je Čivrag

Za Tim Cico su igrali: Ibrahimović, Mlinarić. Poldrugač, Kranjčar, Štrok, Mujčin, Marić, Dario Šimić, Brnas, Eduardo da Silva i Igor Cvitanović. Voditelji momčadi bili su Džemo Mustedanagić i Stjepan Deverić, a na klupi su sjedili Robert Prosinečki i Zvone Boban.

Za Tim Pop su igrali: Goričan, Mohor, Švigir, Bićak, Novak, Grdović, Sudy, pavlic, Katovčić, Čavka, Ivančić, Čivrag, Hadrović, Bajza, Šemper, Derviščaišević, Gričar, Palić i Martić, Voditelj momčadi bio je Josip Ivkić, tehniko Ivica Majkić, a fizioterapeut Čedo Kuharić.

Linker
02. svibanj 2024 18:42