SERGEI GAPON Afp
U GOLGETERSKOJ KRIZI

‘Nezamjenjivi‘ Vatreni ove sezone ne zna za gol, Talijani pozivaju na buđenje: ‘Hrvat će biti ključ‘

‘Njegov povratak u napadački dio veznog reda mogao bi se pokazati odlučujućim u nadolazećim tjednima‘
Piše: SNObjavljeno: 18. listopad 2024. 14:31

Mario Pašalić jedan je od najkonstantnijih hrvatskih predstavnika u Ligama peticama. 29-godišnji Vatreni nakon više sezona lutanja prije sedam je godina sreću i utočište pronašao u Atalanti i od tada se prometnuo u jednog od najubojitijih veznjaka Serie A.

Štoviše, Pašalić je, sa svojih 44 golova na kontu, od 2018. godine najefikasniji veznjak u Italiji. Ipak, ‘Super Mario‘ ove je sezone malo posustao, barem što se tiče učinka pred golom. Upisao je do sada 13 nastupa u svim natjecanjima, uključujući četiri nastupa za Hrvatsku, i pritom zabilježio tek jednu asistenciju. Nije to, naravno, pretjerano zabrinjavajuće, na kraju krajeva ipak se radi o veznjaku, međutim standard koji je Pašalić sebi postavio, a koji ove sezone za sada nije uspio zadržati, potaknuo je portal Tutto Atalanta, specijaliziran za klub iz Bergama, da hrvatskog veznjak pozove ne svojevrsno buđenje.

"Prijašnjih sezona raznovrstan veznjak koji nerijetko odlučuje utakmice, ove sezone još nije zabio gol. Nedjeljna utakmica protiv Venezije savršena je prilika da se taj niz prekine", započeli su Talijani, ističući da je Venezia Hrvatu "najdraži protivnik", s obzirom da je protiv njih u zadnje dvije utakmice zabio četiri pogotka, jednom upisavši i trogodak.

Atalanta ove sezone baš i ‘ne blista‘ u borbi za Scudetto, trenutno s 10 bodova drže tek osmo mjesto prvenstvene ljestvice. Ipak, 5:1 pobjeda protiv Genoe u zadnjem kolu navijačima je podarila nadu u bolje rezultate.

"Ako Atalanta želi nastaviti svoj pozitivan niz u prvenstvu, Hrvat bi mogao biti ključ otvaranja protivničke obrane. Trener Gian Piero Gasperini vjeruje njegovoj fleksibilnosti i sposobnosti da se kreće između sredine terena i napada, što ga čini važnim oružjem u raznim trenucima utakmice", nastavlja Tutto Atalanta, pa ističe možebitni razlog mršavijeg golgeterskog učinka Pašalića:

"U prvom dijelu sezone igrao je defenzivnije, ograničavajući svoje izlete u napad. To je utjecalo na zbroj golova, ali je njegova prisutnost i dalje bila ključna za uravnoteženje momčadi u razdoblju pogođenom ozljedama i taktičkim nepogodama. Njegov povratak u napadački dio veznog reda mogao bi se pokazati odlučujućim u nadolazećim tjednima", zaključili su.

"Veteran" i "nezamjenjivi" igrač Atalante, kako ga etiketira spomenuti izvor, s talijanskim klubom ima važeći ugovor do lipnja iduće godine, a ne dođe li do drastične promjene statusa hrvatskog reprezentativca, Pašalić bi u nadolazećem periodu svakako trebao biti tema razgovora klupskih čelnika.

Linker
20. listopad 2024 15:30