UOČI NASTAVKA SEZONE

Ni 105 minuta nogometa nije bilo dovoljno za barem jedan gol, u susretu bez gledatelja briljirali vratari

U petak popodne na travnjaku Rujevice prvoligaški dvojac odigrao međusobnu test-utakmicu
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 06. siječanj 2023. 20:27

RIJEKA - GORICA 0:0

RIJEKA: Labrović, Grgić, Galešić, Dilaver, Vukčević, Stanić, Hodža, Frigan, Janković, Ampem, Djuričin (još su igrali: Zlomislić, Liber, Krešić, Simčić, Bodetić, Smolčić, Babić, Jurić, Alvarez, Marin, Dujmović). Trener: Sergej Jakirović.

GORICA: Žiger, Raspopović, Steenvoorden, Bralić, Krizmanić, Suk, Mrzljak, Petković, Pršir, Fućak, Jurić (još su igrali: Debijađi, Majstorović, Ćosić, Matković, Vojtko, Julardžija, Ndockyt, Mitrović, Fruk, Kapulica, Vujnović, Skrbin, Jug, Cruz, Brlek). Trener: Željko Sopić.

RIJEKA Stadion HNK Rijeka. Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka). Pomoćnici: Pajić i Balen.


U petoj po redu pripremnoj utakmici, izabranici Sergeja Jakirovića stigli su i do prvog neodlučenog ishoda, na glavnom terenu Rujevice protiv Gorice odigrali su bez pogodaka.

Ovaj susret bio je poseban prije svega po tome što je trajao 15 minuta duže od uobičajenog jer se prvo poluvrijeme igralo čak 60 minuta, no niti to nije bilo dovoljno da u tom periodu susreta malobrojni prijatelji kluba na tribinama (koje su inače bile zatvorene za javnost) i nekolicina najvjernijih navijača na obližnjem brdu vide – pogotke.

Brojne promjene

Zaprijetila je Rijeka već u 2. minuti susreta, no ubačaj Vukčevića i udarac glavom Frigana, koji je lijepo nadskočio svog čuvara, bio je na kraju lagan posao za vratara Karla Žigera. Do 19. minute i prvog udarca u okvir Rijeke nije se vidjelo puno prilika, a i taj udarac nekadašnjeg Rijekinog igrača Momčila Raspopovića više je bio za statistiku nego stvarna opasnost za Labrovića.

Pamtimo i udarac Jankovića na asistenciju Frigana iz 33. minute, no udarac mladog veznjaka otišao je preko gola. Četiri minute kasnije zaprijetio je i Slavko Bralić, no njegov udarac osujetio je Labrović. U 50. minuti opet prijete gosti, s desetak metara pucao je Pršir na povratnu loptu Fućka, no Labrović je opet siguran. Najbolju priliku u prvom dijelu Rijeka je imala preko Ampema, koji je u 57. minuti silovito opalio s 22 metra, Žiger je loptu vršcima prstiju izvadio iz “rašlji”.

U nastavku susreta oba su trenera dala priliku kompletno novim igračima, a već u 61. zaprijetio je Jurić na asistenciju Smolčića, no njegov je udarac zaustavio Jan Paolo Debijađi, novi vratar Gorice. U 66. se opet Jurić našao u šansi, no njegov udarac je otišao pored gola. Mogao je Antonio Marin u 93. riješiti pobjednika ovog susreta, nanizao je dva igrača s lijeve strane i silovito opalio, no Debijađi je i ovog puta sačuvao svoja vrata i – nulu.

Bušnji propalo Celje

Inače, i ovoga puta trener Jakirović nije mogao računati na nekoliko potencijalnih prvotimaca. Lindon Selahi i dalje osjeća posljedice gripe koja ga je napala, dok su Halilović, Bogojević, Vrančić i Obregon preskočili ovaj ogled zbog sitnih ozljeda. Nažalost, to nije slučaj s Naisom Djouahrom, koji je pod Jakirovićevim vodstvom počeo pokazivati odlike pojačanja iz jedne od najboljih liga svijeta, no u dvoboju sa Slovacima ozlijedio je zadnju ložu, što automatski znači i nekoliko tjedana pauze...

Što se, pak, igrača na koje na Rujevici ne računaju tiče, Denis Bušnja imao je opciju odlaska u redove slovenskog prvoligaša Celje, ali ta je priča propala, dok je Bernard Karrica sve bliže odlasku u Mostar, odnosno, HŠK Zrinjski, iz kojeg je u suprotnom smjeru stigao kompletni stručni stožer i mladi talentirani veznjak Niko Janković.

Linker
18. travanj 2024 14:40