INA FASSBENDER Afp
ŽESTOKE KRITIKE

Nijemci konsternirani: ‘On se nakon nove blamaže i sramotnog izdanja nada čudotvornom preokretu‘

Njemačka javnost ne može svojoj nogometnoj reprezentaciji oprostiti poraz od Sjeverne Makedonije.
Piše: Deutsche WelleObjavljeno: 01. travanj 2021. 15:04

"Razočaranje je ogromno", rekao je izbornik njemačke reprezentacije Joachim Löw nakon izgubljene kvalifikacijske utakmice protiv izabrane vrste Sjeverne Makedonije. „Ono što je išlo dobro u prve dvije utakmice kvalifikacija nam je sad iskliznulo i sami smo si za to krivi", zaključio je njemački izbornik, a prenosi Deutsche Welle.

Reprezentativac i zamjenski kapetan Ilkay Gündogan je (možda malo nepravedno prema gostima) sveo na jednu rečenicu: "Bili su dva put pred našim golom i dva puta su pogodili".

Blamaža uoči Europskog prvenstva

Nogometna javnost je šokirana nakon druge blamaže u posljednjih nekoliko mjeseci i propuštene šanse za osvajanjem svih devet bodova na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Nakon 0:6 protiv Španjolske sada je u Duisburgu uslijedio hladni tuš u susretu protiv autsajdera Sjeverne Makedonije.

Izbornik Löw je ipak na kraju sumorne konferencije za tisak demonstrativno širio optimizam: „U svakom slučaju na smijemo izgubiti nadu u kvalitetu ove momčadi. Ni u kom slučaju ne smijemo izgubiti osjećaj da smo u stanju odigrati dobar turnir", rekao je Löw aludirajući na Europsko prvenstvo ovog ljeta.

image
INA FASSBENDER Afp

Za Löwa će ljetni turnir biti posljednja prilika za dokazivanje na mjestu njemačkog izbornika. Kako je nedavno najavio, on se nakon Europskog prvenstva povlači s ove pozicije. Njemački mediji se već pitaju nije li jučerašnji poraz bio loš znak uoči završne faze priprema za juriš na europsku titulu, piše DW

Strah od budućnosti

"Najgore od svega nije poraz od potpunog autsajdera Sjeverne Makedonije…Najgori je osjećaj nakon. Ovim porazom je stigao neugodan osjećaj da bi EURO na ljeto mogao biti drugi turnir, nakon sramotnog Svjetskog prvenstva 2018, kod kojeg trener Löw svu energiju uloži u pripremu a onda nakon prvog kruga odlazi kući", piše Sportschau javnog servisa ARD.

Za dnevnik Die Welt je od poraza još veće iznenađenje izbornikov optimizam.

"Joachim Löw se još uvijek, i nakon druge velike blamaže i sramotnog izdanja nacionalne ekipe, nada čudotvornom preokretu uoči Europskog prvenstva", piše Die Welt

Ni strani mediji ne štede svjetskog prvaka iz 2014. "Njemačka je ponižena od Sjeverne Makedonije…koji slave najveću pobjedu u svojoj povijesti", piše britanski Mirror.

Uoči početka Europskog prvenstva pred njemačkom reprezentacijom su još dvije utakmice: protiv Danske i Latvije, obje početkom lipnja.

Linker
24. travanj 2024 14:57