FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
VAŽNA KARIKA

Nijemci objavili prve procjene Stanišićeve ozljede. Evo kada bi se Vatreni trebao vratiti na teren

‘Nakon uspješno odrađene operacije, zasad sve ide po planu‘, piše Kicker
Piše: SNObjavljeno: 11. rujan 2024. 14:11

Prije početka reprezentativne pauze Zlatka Dalića je pogodila vijest o ozljedama mnogih igrača. Jedan od njih je bio i Josip Stanišić, on je, kako je potvrdio i sam Bayern, operirao ligamente koljena. Hrvatski desni bek se trenutno nalazi u procesu rehabilitacije.

Kicker, jedan od vodećih njemačkih medija, otkrio je kako njegov oporavak za sada ide po planu, a Nijemci su također objavili kada se očekuje Stanišićev povratak na teren.

"Nakon uspješno odrađene operacije, zasad sve ide po planu. Stanišić i dalje u svakodnevnom životu nosi longetu i trebaju mu štake. Pokidani bočni ligament koljena obično je kompliciraniji nego ako je zahvaćen unutarnji ligament. U pravilu se očekuje pauza do četiri mjeseca. Ako sve prođe bez komplikacija, mogla bi biti “samo” tri. U Stanišićevom slučaju to bi bio kraj studenoga", pišu Nijemci.

Kicker također navodi da je Stanišić po povratku trebao zauzeti startnu poziciju u desnog beka u Bayernovom sustavu s četvoricom u obrani. U međuvremenu, Vincent Kompany se odlučio za Sachu Boeyja, koji se pokazao korisnim u napadačkom dijelu, ali i poprilično "škakljivim" u obrani. Belgijac je također u jednoj utakmici isprobao "stari recept", odnosno desnog beka je pokrio Joshua Kimmich.

Linker
11. rujan 2024 15:51