SPORTPIX/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
ZASMETALE GA KRITIKE

Nijemci otkrivaju: Rüdiger bio na rubu odlaska iz reprezentacije, sve je krenulo od jedne fotografije

Na kraju su ga razgovori s izbornikom i čelnicima saveza uvjerili da ipak ostane dio njemačke reprezentacije
Piše: SNObjavljeno: 11. rujan 2024. 11:03

Zvijezda Real Madrida i odnedavno dokapetan njemačke reprezentacije Antonio Rüdiger propustio je reprezentativno okupljanje povodom utakmica Lige nacija protiv Mađarske i Nizozemske.

Kao razlog je navedeno da je Rüdigeru bio potreban odmor. Stoper Njemačke je imao dugu sezonu igrajući za madridski Real nakon čega je uslijedilo Europsko prvenstvo. U dogovoru s izbornikom Julianom Nagelsmannom, Nijemac se ovu reprezentativnu stanku odmorio, dok će se Elfu ponovno priključiti u listopadu.

No, kako otkriva Bild, Rüdiger je uoči ljeta i Europskog prvenstva bio jako blizu tome da zauvijek napusti njemačku reprezentaciju. Njega su zasmetale kritike njemačke javnosti nakon što je na društvenim mrežama objavio fotografiju u kojoj prakticira islam. Tada je na fotografiji imao ispružen prst što se u Njemačkoj često povezuje s radikalnim islamistima.

U Njemačkom nogometnom savezu su se zabrinuli da će zbog kritika napustiti reprezentaciju stoga mu je dodijeljena uloga dokapetana. Na kraju su ga razgovori s izbornikom i čelnicima saveza uvjerili da ipak ostane dio njemačke reprezentacije.

Rüdiger je za reprezentaciju debitirao još 2014. u prijateljskoj utakmici protiv Poljske. Od tada je skupio 74 nastupa te je zabio tri pogotka.

Linker
11. rujan 2024 12:01