Niko Kovač

 SOEREN STACHE Dpa Picture-alliance Via Afp
PREGOVORI SU U TIJEKU

Niko Kovač blizu ugovora života, pregovori u tijeku: Bivši izbornik Vatrenih na korak do milijunskog posla

Kovač je bez angažmana od ožujka nakon što je smijenjen u Wolfsburgu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. lipanj 2024. 23:01

Novinar njemačkog Sky Sporta Florian Plettenberg prenio je vijest kako je nekadašnji hrvatski izbornik Niko Kovač kandidat za preuzimanju Shabab Al-Ahlija. Razgovori su u tijeku, a klub iz Dubaija nije i jedini s kojim je Kovač u pregovorima.

Shabab Al-Ahli je u potrazi za trećim trenerom unazad godinu dana. Prošlog ljeta napustio ih je Leonardo Jardim, a nedavno i srpski trener Marko Nikolić koji je potom preuzeo CSKA iz Moskve. Klub iz Dubaija ove sezone nije obranio naslov prvaka osvojen sezonu ranije, no momčad se plasirala u kvalifikacije za azijsku Ligu prvaka.

Kovač je, pak, bez angažmana od ožujka nakon što je smijenjen u Wolfsburgu poslije 66 utakmica koliko je vodio momčad. Odluči li se za angažman u Dubaiju Kovaču će to ujedno biti ne samo prvi trenerski angažman izvan Europe, nego i izvan Liga petice. Do sada je uz reprezentaciju Hrvatske (19 utakmica), vodio Frankfurt (91 utakmica), Bayern (65 utakmica) i Monaco (u 74 navrata). U trenerskoj karijeri osvojio je njemačko prvenstvo, Kup i Superkup s Bayernom te jedan pokal Kupa s Frankfurtom.

Linker
04. lipanj 2024 23:01