Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
VATRENI U HUMANITARNOJ AKCIJI

NIKO KRANJČAR OPISAO EMOTIVAN POVRATAK PRED SPLITSKE NAVIJAČE, ALI JOŠ JE JEDAN BIVŠI VATRENI OTVORIO DUŠU 'Prošao sam težak put do ozdravljenja...'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 29. prosinac 2018. 22:31

Tradicionalni malonogometni turnir Četiri kafića, 17. po redu, u spomen na Dina Petrinovića, jednog od začetnika tog događanja, okončan je još jednom pobjedom selekcije kafića Kauri, koju je vodio trener Armando Marenzi (on je četiri puta vodio selekciju Kaurija i ostvario tri pobjede).

Poseban doživljaj je bio prijem Nike Kranjčara od splitske publike, prigodom predstavljanja Niko je doživio pravi “standing ovation”, što ga je dirnulo. Naime, Niko se pojavio u Splitu 14 godina poslije dolaska iz Dinama u Hajduk.

- Uvijek se sjećam i sjećat ću se prijema navijača Hajduka, koji su me dočekali i dali mi luku mira u najtežim trenucima moje karijere. Kad me pozvao Ivica Mornar nisam dvojio, došao sam, dolazit ću...

Također je burnim pljeskom pozdravljen Ivan Klasnić, jedna njegova akcija, volej u padu, izazvala je oduševljenje na tribinama. Interesantno je da su selekcije za koje su igrali Kranjčar i Klasnić ispale u polufinalu, ali su ih domišljati organizatori, u prvom redu Damir Karaman, na zadovoljstvo publike prebacili u momčadi finalista.

- Došao sam na turnir zbog humanitarnog karaktera - rekao je Klasnić. - Ja sam sada dobro, znam kako je biti bolestan i na neki način biti ovisan od pomoći drugih.

MAINZ, GERMANY - OCTOBER 27:  Injured player of Mainz 05 Ivan Klasnic looks on prior to the Bundesliga match between FSV Mainz 05 and TSG 1899 Hoffenheim at Coface Arena on October 27, 2012 in Mainz, Germany.  (Photo by Thorsten Wagner/Bongarts/Getty Images)
Thorsten Wagner/Bongarts/Getty Images

Još jedan sudionik revije Nikola Pokrivač je izazvao divljenje. Njegov gol u finalu za Kauri sigurno je bio najgol na turniru.

- Drago mi je što sam sudjelovao na reviji - rekao je Pokrivač. - Prošao sam težak put do ozdravljenja i za mene nema većeg motiva nego odazvati se pozivu na događaje s humanitarnom podlogom.

Dakle, značajka turnira je humanitarna akcija, tako da se sredstva prikupljaju godinama za Centar Mir u Rudinama podno Kozjaka, za osobe s posebnim potrebama. Nije izostao ni izbornik Zlatko Dalić koji je i sam znao sudjelovati na ranijim revijama. Ponovio je:

- Moj sveti zadatak, prava dužnost je sve učiniti da naša reprezentacija dođe u Split, da bude dočekana kako to dolikuje od navijača, jer to ‘vatreni’, odnosno sada ‘srebrni’ zaslužuju.

Linker
04. svibanj 2024 06:06