Niko Kranjčar je pomoćnik U19 izbornika Josipa Šimunića

 TOM DUBRAVEC/Cropix
EMOTIVNI ISTUP

Niko Kranjčar otvorio dušu: ‘Za mene je bio najveći i ne mogu se pomiriti s time da ga nema‘

"Još uvijek ne znam hoću li se odlučiti za trenersku karijeru", kaže 38-godišnjak
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. travanj 2023. 06:57

Knjiga "Cico - tak imam te rad" autora Tomislava Dasovića i Mladena Miletića u izdanju Večernjeg lista predstavljena je u Novinarskom domu.

Niko Kranjčar, aktualni pomoćnik izbornika U-19 reprezentacije Josipa Šimunića te i sam dugogodišnji reprezentativac, govorio je o knjizi i svojem ocu.

- Drago mi je da je knjiga izašla te da će čitatelji u njoj pronaći Cicu i biti zadovoljni. Emocije o ocu nosim uvijek o sebi, a puno bitnije nam je bilo predstaviti ga kao čovjeka nego koliko je trofeja osvojio - kazao je Niko koji je odgađao objavu knjige, da bi ipak na kraju pristao.

- Od dana kada je otišao vodio sam se s mišlju što bi on htio. Siguran sam da bi htio da knjiga o njemu izađe, a mislim da je to i zaslužio. Dugo se neću s time pomiriti da ga nema s nama. Koliko god živi u nama i s nama, ali nije ovdje.

Na pitanje o sportskom sjećanju na oca, kazao je:

- I ono malo kaj sam ga gledao, i oni puno kaj sam slušao o njemu, za mene on je bio najbolji igrač u povijesti nogometa.

Pitali smo ga hoće li do kraj ići njegovim putem i definitivno se nakon igračke karijere odlučiti za trenersku.

- Ne mogu odgovoriti. Još imam vremena za razmišljati.

Kakvi su dojmovi u dosadašnjem trenerskom radu?

- Imam sreće da upijam iskustva od Josipa Šimunića, Miroslava Žitnjaka, Ede Flege, Mate Bilića koji su godinama u nogometu. Imam to zadovoljstvo, naravno u Savezu kojeg najviše volim i gdje se najbolje osjećam, a definitivna odluka o posvećnosti trenerskom poslu još nije postignuta u mojoj glavi.

Ima nekih razloga?

- Nema. Još važem - zaključio je Niko Kranjčar.

Linker
27. travanj 2024 17:49