GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
POHVALE ZA HRVATA

‘Nikola Vlašić je najbolji igrač s kojim sam igrao, a u Italiji je postao još jači!‘

Dvojac je igrao zajedno u Rusiji tri sezone, a sada se obojica nalaze u talijanskoj Serie A
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 17. siječanj 2023. 18:47

Nikola Vlašić uživa u odličnim partijama u dresu talijanskog prvoligaša Torina na kojemu se nalazi na jednogodišnjoj posudbi iz West Hama. Svojim igrama oduševio je trenera Ivana Jurića i upravu kluba koja razmišlja o otkupu ugovora od londonskih Čekićara. O potencijalu kojeg 25-godišnji Vatreni posjeduje govorio je za Russian Post slovenski branič Jaka Bijol koji trenutno igra za Udinese, a s Vlašićem je dijelio svlačionicu u CSKA Moskvi tri sezone (2018.-2021.) prije nego li su obojica napustili ruski klub.

“Nikola Vlašić je najbolji od onih s kojima sam igrao u CSKA. Ne samo u klubu, Nikola je bio među najboljima koji je igrao ne samo za klub već i u ruskom prvenstvu općenito. U Torinu se vidi taj njegov talenat, pogotovo nakon što se nije snašao u Premier ligi, međutim, u Italiji je postao još jači. Iskreno jako bi volio da potpiše za Torino i ostane u Italiji."

Vlašić je ove sezone nastupio 18 puta u Serie A te je u tom periodu postigao četiri pogotka i dvije asistencije te je već sada praktički prestigao svoj učinak iz doba West Hama gdje je u 19 utakmica duž cijele sezone zabio jedan pogodak i zabilježio tri asistencije.

Linker
26. travanj 2024 23:40