Savo Prelević / Cropix
SAVIČEVIĆ SVE ZNAO

'Nisam sumnjao u Cicu i nakon što smo izgubili tri utakmice, trebalo mu je malo vremena'

'Unatoč svemu, preoptimistički bi bilo reći da ćemo biti prvi s obzirom da mislim da su Englezi i dalje favoriti naše grupe. Za nas je ključna utakmica ona protiv Bugarske'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. listopad 2010. 21:15

Crna Gora je na nogama, nakon što su predvođeni hrvatskim trenerom Zlatkom Kranjčarom iz Londona nakon devedeset minuta bitke s Englezima, otišli s velikim bodom, hrvatski trener na klupi susjedne nam zemlje postao je najpopularnija osoba Crne Gore.

Prije početka kvalifikacija za Euro, u nekoliko sam navrata razgovarao s predsjednikom Nogometnog saveza Crne Gore Dejanom Savićevićem i on mi je uvijek ponavljao istu rečenicu: Zlatko Kranjčar je najbolji izbor za ovu reprezentaciju i uz malo sreće možemo do jako dobrog rezultata. Danas, kada smo telefonski razgovarali o učinku Crne Gore u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, Savićević ne skriva zadovoljstvo.

- Kao što sam vam i rekao, Kranjčar je sjajan trener i smatram da smo napravili veliki posao njegovim dolaskom. Vjerovali smo da možemo do dobrih rezultata, ali da ćemo pobijediti u tri utakmice i uzeti bod Englezima i tako u četiri utakmice uzeti 10 bodova, moram priznati, nismo vjerovali, kaže Savićević za portal SEEbiz nastavlja.

- Ja nisam sumnjao u Kranjčara i nakon što smo izgubili tri pripremne utakmice (Makedonija, Norveška i Albanija). Znao sam da mu treba malo vremena da upozna igrače, način na koji oni razmišljaju i što od koga može očekivati, govori nam Savićević.

Prvi čovjek Nogometnog saveza Crne Gore kaže da je sada puno drugačija situacija te da u njihovim redovima optimizma ne manjka.

- Jako smo sretni, i ja i Kranjčar i igrači te veliki optimisti i sada smatramo, ako uzmemo bodove gdje se očekuje da ih uzmemo, da kao drugi u našoj grupi možemo doći do dodatnih kvalifikacija što je za našu momčad i zemlju strašan rezultat jer, unatoč svemu, preoptimistički bi bilo reći da ćemo biti prvi s obzirom da mislim da su Englezi i dalje favoriti naše grupe. No, da bi došli do tog rezultata moramo doći do što više bodova, a mislim da je ključna utakmica za Crnu Goru ona protiv Bugarske koju igramo u lipnju na našem terenu i tu moramo do pozitivnog rezultata, rekao nam je na kraju Savićević.

Linker
14. svibanj 2024 04:18