Navijači Dinama u Tiraspolu 2013. godine
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VELIKA BITKA ZA LIGU PRVAKA

Ništa nije važnije od Dinama, odgođen i derbi: ‘Pa i Zvezda je bila favorit, kao što je sad Dinamo‘

‘Nikad nismo igrali u Ligi prvaka, mogli bismo se zadovoljiti i plasmanom u Konferencijsku, ali...‘
Piše: P. JurišićObjavljeno: 15. kolovoz 2021. 18:39

U nedjelju su nogometaši Šerifa trebali igrati utakmicu šestog kola moldavskog prvenstva protiv Milsamija, bio bi to derbi dosadašnjeg dijela prvenstva (Milsami je vodeći sa 13 bodova, Šerif peti sa 6 bodova i dvije utakmice manje), međutim, zbog okršaja s Dinamom, klub iz Tiraspola odgodio je ovaj prvenstveni okršaj. Ovo je, usput, treća prvenstvena utakmica koju je Šerif odgodio zbog europskih nastupa.

Sve je, dakle, u tom klubu podređeno doigravanju za ulazak u Ligu prvaka, a vezni igrač, reprezentativac Luksemburga, Sebastien Thill (27), kaže:

- Odigrali smo dvije jako dobre utakmice protiv Crvene zvezde, koja nije stvorila pravu priliku. Pokazali smo da smo bolji od njih i sad smo okrenuti prema Dinamu. Nikad nismo igrali u Ligi prvaka, mogli bismo se zadovoljiti i plasmanom u Konferencijsku ligu, ali želimo okršaje s najjačim europskim klubovima! Drago mi je što sam došao u Šerif i nadam se da ćemo i protiv Dinama dobro igrati kao i protiv Zvezde. Bit će teško, ali ne predajemo se. Pa i Zvezda je bila favorit protiv nas, kao što je sad Dinamo favorit, ali mi smo ipak prošli dalje. Vuče nas prema naprijed taj san o nastupu u Ligi prvaka - kaže Till.

Linker
17. travanj 2024 03:05