Amer Gojak u dresu Torina protiv Milana
 FABRIZIO CARABELLI Dppi Via Afp
IGRAČKA KRIŽALJKA

Ništa od dodatne zarade od 5,5 milijuna eura, veznjak od ljeta opet u Dinamu, a vraća se još jedan igrač!

Talijani bi ga morali otkupiti ako 10 puta zaigra u prvih 11. Kako sada stvari stoje, ništa od toga
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. ožujak 2021. 10:28

Neki će kazati da je ljetni prijelazni rok daleko, ali vrijeme brzo leti. U Maksimiru već sad razmišljaju kako će im se puniti roster za sljedeću sezonu. Nećemo sad previše lamentirati o tome kako će Modri tada izgledati, ova sezona je još u punom zamahu, Modri se bore za dvostruku krunu na domaćoj sceni, a u četvrtak su u potrazi za senzacijom protiv Spursa.

Međutim, ima jedna zanimljiva priča kad se radi o ljetu. Naime, postoji otvorena mogućnost da se u Maksimir vrati - Amer Gojak! Kod odlaska u Serie A, u Torino, uglavljena je stavka u ugovoru po kojoj će talijanski prvoligaš otkupiti bosansko-hercegovačkog reprezentativca ako u sezoni deset puta starta u udarnih jedanaest.

Mala minutaža

Za sada je Amer samo pet puta zaigrao u početnih 11 u talijanskom prvenstvu, protiv Genoe, Rome, Bologne, Hellas Verone i Milana, dobiva malu minutažu, od 16. siječnja odigrao je samo 43 minute, dakle niti jedno poluvrijeme. Dakle, kako sada stvari stoje, teško je vjerovati da će ispuniti uvjet, pa je za očekivati da će se s posudbe vratiti u Dinamo.

Naravno, Torino se može predomisliti, pa stavku koja govori o deset nastupa u prvih jedanaest može prebrisati te ga bez obzira na neispunjenje tog uvjeta otkupiti od ZG-kluba. No s obzirom na to kako je Gojak trenutačno tretiran, to je teško za očekivati. Može ga naravno kupiti i neki drugi klub, ali s obzirom na malu minutažu koju ima u Torinu, momčadi koja se grčevito bori za ostanak u Serie A, to također izgleda kao nemoguća opcija. Najizglednija je ona da se vraća u Dinamo.

Novi trener

Naravno, to će i značiti da ništa od zarade na koju je računao maksimirski klub. Za sada je Dinamo od Torina inkasirao za Gojaka 500 tisuća eura, a računalo se još na 5,5 milijuna eura, koliko je trebao iznositi puni transfer u slučaju da ga Torino otkupi. Gojak ima problema zato što je Torino zbog loših rezultata u siječnju promijenio trenera, Marca Giampaola koji je Gojaka doveo i želio u momčadi, zamijenio je Davide Nicola.

Na ljeto bi se s posudbe iz turskog Alanyaspora trebao vratiti i Francois Moubandje, lijevi bek koji igra u velikoj formi, standardni je igrač svog kluba, ove sezone postigao je tri pogotka, a upisao je i jednu asistenciju. U tom slučaju Modri bi imali čak četiri lijeva beka, Leovca, Čabraju, Štefulja i Moubandjea.

Linker
19. travanj 2024 20:58