STU FORSTER Afp
GDJE ĆE NASTAVITI KARIJERU?

Ništa od Hajdukovih 10 milijuna kuna za Nikolu Vlašića, a evo i zašto! Puno je vjerojatnija B opcija...

Na Poljudu s velikom pažnjom prate mogući odlazak hrvatskog veznjaka iz Moskve
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. srpanj 2021. 11:00

Njegov bi transfer od 30 milijuna eura iz CSKA u Milan Hajduku izravno u blagajnu ubacio više od 10 milijuna kuna, što je za Splićane golem novac. Međutim, izgledi da se taj transfer doista dogodi iz dana u dan su sve manji, jer Milan nema te novce, ili ih možda i nije spreman izbrojiti za hrvatskog veznjaka.

CSKA s druge strane neće popustiti, jer Vlašićeva je izlazna klauzula 35 milijuna eura, pa je njihov stav da skonto od 5 milijuna nikako nije zanemariv, ali i da ispod toga nisu voljni ići. CSKA je prošle sezone u pojačanja uložio velikih 32 milijuna eura, a sezona je završena s rezultatskim potopom, smjenom trenera, ali i drastičnim padom vrijednosti igrača. Jedini za kojeg u ovom trenutku mogu dobit ozbiljniji novac je Nikola Vlašić. I taj novac je nužan da bi vojni klub iz Moskve bez financijskih drama izgurao sezonu.

Vlašić je - kako pišu Rusi - na izlaznim vratima čak i ako propadne dogovor s Milanom, što je sve izvjesnije. Posljednjih dana nekoliko je novinara provuklo da se u utrku za Vlašića ponovno uključio Zenit. Klub iz St. Petersburga Moskovljanima je ponudio 30 milijuna eura, što su oni glatko odbili. Kao i prošlog ljeta kad je nudio 35 milijuna. Kako Vlašićeva izlazna klauzula ne vrijedi za rusko tržište, tako CSKA nije bio primoran prihvatiti ponudu od 35 milijuna.

Međutim, za razliku od prošle sezone kada je CSKA pojačavao momčad s idejom da napadne naslov prvaka, ovog je ljeta njegova financijska situacija dramatično drugačija, baš kao i nogometne ambicije. Koliko u Moskvi lutaju najbolje je osjetio Ivica Olić. Nakon što je u svibnju dobio zeleno da bude trener i u novoj sezoni, mjesec dana kasnije, ili dva dana uoči početka priprema za novu sezonu, klub se Oliću zahvalio. U sukobu dviju struja unutar kluba pobijedila je ona koja Olića nije željela na klupi. Kao privremeno rješenje postavljen je Aleksej Berezuckij, igračka legenda, ali i trener bez ikakvog iskustva. Stoga nitko u Rusiji trenutačno ne vidi CSKA kao momčad koja bi u novoj sezoni trebala igrati ikakvu značajniju ulogu.

U takvim okolnostima otvara se prostor da CSKA ipak prihvati ponudu iz St. Petersburga, jer koliko god to bio ljuti rival, toliko je jasno da Moskovljani u ovom trenutku ne mogu u istu rečenicu sa Zenitom. A 30 milijuna eura teško će izbrojati itko drugi, premda prijelazni rok traje do 31. kolovoza, pa je moguće da se otvore još neke ponude za Vlašića. Za sada u Moskvi imaju tri. Brentford je ponudio fiksnih 15 milijuna eura, što je odmah odbijeno. Milan nudi 5 milijuna, te dodatnih 20 za godinu dana. Što je Rusima i premalo, a i prekasno, jer novce trebaju odmah. Zenit je ponudio 30, ali ako CSKA otvori vrata za pregovore, naći će se i na prošlosezonskih 35.

Nešto će se dakako pitati i Vlašića, koji bi sigurno najradije u Milan, ali ako to propadne, Zenit je daleko bolja opcija od ostanka u Moskvi. Zenit igra Ligu prvaka, ima odličnu i posloženu momčad u kojoj bi Vlašić mogao napraviti još jedan igrački iskorak premda ostaje u ruskoj ligi.

Nažalost za Hajduk, Vlašićev mogući transfer u Zenit znači i da 10 milijuna kuna neće doći na Poljud. Ta se opcija aktivira samo ako igrač prelazi u drugu zemlju...

Linker
24. travanj 2024 09:41