Admir Buljubašić / Cropix
ZBOGOM MES KERMAN!

'Ništa od pomirenja s gazdom. Tom škrtcu ne znam ni ime, a ne želi mi dati milijun dolara'

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 16. veljača 2012. 19:37

I na oproštaju s Iranom još jednom je Miroslav Blažević (77) pokazao da je velik, najveći: njegov Mes Kerman, treći s kraja ljestvice, pobijedio je trećega s početka, Tractor Sazija, 1:0, pogotkom Keivana Amraeija u 23. minuti. Na taj način su narančasti iz grada bakra sa 30 bodova iz 26 kola trenutačno 14. među 18 prvoligaša.

- Gotovo je, spasio sam ih! – tvrdi Ćiro, spominjući kalkulaciju o još samo šest bodova iz osam utakmica koja garantira nastavak prvoligaškog života: - A igra se s trojicom koji su ispod nas, od čega s dvojicom kod kuće, pa s jednim s kojim smo izjednačeni, dolazi Foolad iz Ahvaza kojeg smo tamo tukli...

Bio je u svlačionici čije zidove je probijalo skandiranje 10.000 gledatelja sa stadiona Shahid Bahonar:

- Narod je oduševljen pobjedom i plasmanom, ogorčen što odlazim. Igrači su me nosili na ramenima i odreda plakali, tako što rijetko se događa. Plaču i navijači, čak i novinari!

Tom tipu ne znam ni ime

Nema pomirenja s gazdom?

- Ne. Taj tip, čije ime ne znam i ne trudim se zapamtiti, uopće se nije pojavio. Valjda mu je krivo što smo dobili. Izvozao me i izbušio strašno, škrtac koji ne da milijun dolara za o(p)stanak. Zato se tobože naljutio zbog poraza 0:4 od Kranjčarova lidera Sepahana.

Novi uspjeh ne mijenja situaciju?

- Ne želim funkciju glavnog menadžera s koje bih nadzirao sve. I novog trenera, Iranca starijeg od mene, koji je 1997/98. bio asistent izborniku Iviću...

Blažević se ponosi podatkom da je u 21 nastupu osvojio 29 bodova s utopljenikom kome su poslije prvih pet susreta u kojima se dokopao tek jednog boda prognozirali sigurnu eliminaciju.

- Pobijedio sam šest od sedam prvoplasiranih sastava među kojima bi bio i Mes Kerman da se računaju samo rezultati iz moga mandata. Zar sam trebao više!?

Svi su nas voljeli

Odmah se vraća u Hrvatsku:

- Da, ali već za šest dana bit ću ovdje i regulirati financijsku stranu, ne dopuštajući da me sasvim prevare!

Čekat će ga asistenti Dražić i Šišić, oni možda nastave na aktualnoj adresi do svršetka prvenstva.

- Činjenica je da smo iznimno podignuli momčad, klub također. Svi su nas voljeli, svi osim toga “komesara” iz tvornice bakra koji daje lovu pa se igra i stručnog šefa. Ne čudi što je ovog novog, moga nasljednika, izvukao iz naftalina...

Sva sreća što ne stigne pokvariti to što je “Tata” napravio!

Linker
04. svibanj 2024 04:04