Josip Brekalo
 CATHRIN MUELLER Afp
POVRATAK NA ČIZMU

Ništa Villarreal, ništa Lazio: Hrvatski trener potpisao Josipa Brekala! Igrat će s bivšim Vatrenim

Jednogodišnja posudba prije obveze kupnje standardan je talijanski način poslovanja.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. kolovoz 2021. 16:50

Nema gdje ga se ovog ljeta nije selilo. Prvo je bio Lazio, pa Villarrreal, u igri su bili brojni klubovi širom kontinenta, a na kraju je pobijedio - Torino. Ivan Jurić, hrvatski trener na klupi 'Granate', kako je nadimak toga kluba, bacio se na posao i posljednjeg dana prijelaznog roka preoteo (bivšeg) hrvatskog reprezentativca? Kako bivšeg? Pa eto, nema ga sada na popisu Zlatka Dalića, ali smo uvjereni da će se ubrzo ondje vratiti, stoga su upotrebljene zagrade.

Zašto oteo? Bilo je sve spremno da Brekalo potpiše za Lazio. U ponedjeljak navečer očekivala se samo službena ponuda iz Rima za uslugama Brekala, ali 23-godišnjeg ofenzivca poželio je i Hrvat na klupi Torina.

Talijanski modalitet rada u prijelaznom roku poslije pandemije se zna. Brekalo će ovu sezonu odraditi na posudbi iz Wolfsburga, za što će klubu iz Volkswagenova grada biti isplaćeno milijun eura. Sljedećeg ljeta Torino će biti u obvezi otkupa ugovora za još 11 milijuna eura. Neki talijanski mediji barataju s cifrom od 12, neki idu i na 13 milijuna, ali eto, to je ta razina...

Brekalo je dugo bio pred Villarrealom i Lazijom, a Juriću to nije jedino pojačanje posljednjeg dana. Uzeo je i češkog stopera Davida Zimu iz praške Slavije za 6 milijuna eura. Trebao bi stići i Dennis Praet iz Leicestera, navodno, također na posudbu. Podsjetimo, u Torinu je na posudbi iz Juventusa i još jedan bivši reprezentativac Marko Pjaca. Ovoga puta bez zagrada, mada bismo i njemu poželjeli brzi povratak među Vatrene.

Talijanski transfer-ekspert Gianluca Di Marzio javlja da je liječnički pregled Josipa Brekala u Torinu zakazan za 19 sati. Nakon toga se očekuje potpis ugovora...

Linker
21. listopad 2024 03:47