RONALD GORSIC/CROPIX
TUŽNO SJEĆANJE

Nisu ga voljele vladajuće strukture hrvatskog nogometa, ali jesu svi koji su željeli pošteno suđenje!

Bio je sudac u 1. HNL, član Komisije sudaca HNS-a, predsjednik Stručne komisije, UEFA-in kontrolor...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. siječanj 2022. 17:04

Dugogodišnji nogometni sudac i čovjek na istaknutim funkcijama u sudačkim organizacijama. Poljak je početkom devedesetih godina bio sudac u Prvoj HNL, a poslije i dugogodišnji član Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik Stručne komisije. Bio je UEFA-in kontrolor suđenja, kontrolor sudaca Prve HNL i predsjednik sudaca Zagrebačkog nogometnog saveza.

Svi su ga poznavali kao suca i djelatnika s karakterom, krasili su ga poštenje i dosljednost. Nikada se nije libio govoriti što misli i često je kritizirao sudačku komisiju Hrvatskog nogometnog saveza. Svojevremeno je tvrdio da unutar HNS-a u Komisiji sudaca nema sustavnog i dugoročnog rada ni vizije za razvoj suđenja, te da je zato organizacija osuđena na individualno pojavljivanje dobrih sudaca. Obrazlagao je zašto nema sustavnog rada sa sucima riječima:

”Nekome nije u interesu da se radi po odredbama UEFA-e i FIFA-e. Mi smo godinama u suprotnosti s FIFA-inim odredbama jer 1993. godine HNS je potpisao obvezujuće pismo u kojem stoji da se klubovi i pojedinci ne smiju miješati u rad sudačke organizacije. A to se u hrvatskom nogometu već godinama ne poštuje. Pa, kod nas je Izvršni odbor mijenjao liste sudačke komisije i postavljao neke svoje ljude koji su došli mimo struke.”

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Zbog svojih stavova nije bio miljenik vladajućih struktura hrvatskog nogometa, ali je uvijek bio ljubimac onih koji su vjerovali u pravedno i pošteno suđenje, pravdu na nogometnim terenima.

Linker
28. travanj 2024 23:04