ALESSIO MORGESE Dppi Via Afp
ŽELJAN NOGOMETA

Niti sedam mjeseci nakon zatajenja srca Christian Eriksen poručio: ‘Želim igrati za Dansku već u Kataru‘

‘Dok sam ležao u bolnici, rekli su mi da su zatrpani pošiljkama cvijeća i da će biti još i gore‘
Piše: Dražen Krušelj/JLObjavljeno: 05. siječanj 2022. 08:42

Niti sedam mjeseci nakon što mu je život visio o koncu uslijed zatajenja srca Christian Eriksen poručuje – želim igrati za Dansku na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Eriksen je kolabirao na travnjaku Parken stadiona 12. lipnja prošle godine tijekom utakmice Danska vs Finska i od tada više nije zaigrao nogomet. U međuvremenu se razdužio u Interu jer protokoli Serie A slučajeve poput njegova drže prerizičnim za nastavak profi karijere. 29-godišnji Eriksen, međutim, ima drukčije planove. U razgovoru za danski DR otkrio je da razmatra opcije, traži klub i želi se nametnuti izborniku za Katar 2022. Posljednjih dana mediji su ga dovodili u vezu s Ajaxom te nizom premierligaških klubova.

Cilj mi je igrati na Svjetskom prvenstvu, to je san. Hoće li me izbornik zvati, to je druga stvar, ali cilj sam si postavio. Siguran sam da se mogu uspješno vratiti na teren jer ne osjećam nikakvu razliku u odnosu na stanje prije tog ekscesa. Tjelesno sam na top razini i sada samo trebam igrati i brusiti formu. Moje srce sigurno nije prepreka – rekao je Eriksen.

Plemeniti vezni igrač prošetao se ljetos svijetom sjena na pet minuta u televizijskom prijenosu uživo. Prizori su potresli planet i od tada Eriksena obasipaju pažnjom na svakom koraku, a on tu neželjenu pozornost naziva "izvanrednom, ali i čudnom".

Zapanjujuće je koliko je ljudi slalo cvijeće i pisalo poruke sa željama za što bržim oporavkom. Dok sam ležao u bolnici, rekli su mi da su zatrpani pošiljkama cvijeća i da će biti još i gore. Sve to samo zato što sam umro na pet minuta. U svakom slučaju, hvala svima koji su mi pomogli na putu oporavaka.

S ugrađenim defibrilatorom Eriksen je u prosincu prošao temeljite liječničke preglede i dobio zeleno svjetlo za povratak na teren. Posljednjih dana trenirao je u švicarskom klubu Chiasso.

Italija je jedna od zemalja s najstrožim propisima u ovakvim slučajevima. U većini drugih zemalja imaju blaži režim. Christian je vrlo ambiciozan i očekujem da će do kraja siječnja početi normalno trenirati s novom momčadi – kaže Eriksenov agent Martin Schoots.

Linker
28. travanj 2024 22:26