Dele Alli u utakmici protiv Hrvatske na SP-u 2018.

 FRANCK FIFE/Afp
GDJE JE NESTAO ČOVJEK

Nitko ne zna gdje je nogometaš koji je vrijedio 100 milijuna eura: ‘Možda nije došao jer pada kiša‘

Beşiktaş ga je izbacio iz momčadi, posljednji put nastupio je za klub još u veljači
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 22. ožujak 2023. 19:31

Trener Beşiktaşa Şenol Güneş potvrdio je da nije uspio kontaktirati Delea Allija nakon što je bivšoj zvijezdi Tottenhama omogućio ‘mali odmor‘ od nogometa. Objavljeno je da je Dele izbačen iz momčadi Beşiktaşa, budući da je posljednji put nastupio za klub još u veljači.

image
Seskimphoto/Profimedia

U intervjuu tijekom reprezentativne pauze, Güneş je otvoreno priznao da je dopustio Deleu dopustio kratku pauzu, a ne da je izbačen iz momčadi. No Dele se trebao vratiti u Tursku, međutim ne javlja se.

- Pada kiša u Engleskoj, vjerojatno zato nije došao. Pokušavamo saznati gdje je - rekao je Güneş.

Dele je samo četiri puta startao otkako je Güneş u listopadu naslijedio Valeriana Ismaila na mjestu trenera. Mediji u Turskoj prenose kako Dele možda više nikada neće igrati za Beşiktaş, a očekuje se da će veznjak gledati ostatak njihovih utakmica ove sezone s tribina.

Njegov je pad prilično nevjerojatan s obzirom na početak njegove karijere u Tottenhamu. Bio je hvaljen kao jedan od najuzbudljivijih mladih talenata Europe kada se probio na scenu u MK Dons, prije nego što je osigurao prelazak u Spurse. Zatim je zabio 22 puta u 50 utakmica u svojoj drugoj sezoni u Londonu - najplodonosnijoj karijeri do danas.

Takva je forma Deleu donijela stalno mjesto u engleskoj momčadi, a Gareth Southgate bio je njegov veliki obožavatelj. Englez je 2016. i 2017. proglašen najboljim mladim igračem Premier lige, a najviše je vrijedio u svibnju 2018. - točno 100 milijuna eura.

image
Lexy Isley/ppauk/Shutterstock Editorial/Profimedia

Uslijed pada forme Tottenham je na kraju prodao Delea Evertonu u siječnju 2022., ali ni tadašnji trener Karamela, Frank Lampard, nije uspio izvući najbolje iz veznjaka. Kao nova destinacija za revitalizaciju karijere odabrana je Turska. Kad je već u drugom nastupu postigao pogodak, engleske su tiskovine ushićeno pisale kako se radi o velikom povratku, ali nakon toga je samo još jednom tresao mrežu u prvenstvu.

Posljednji je put za turskog diva zaigrao 26. veljače protiv Antalyaspora i izostavljen je iz tri posljednje ligaške utakmice prije reprezentativne stanke.

Linker
27. travanj 2024 02:13