MUTSU KAWAMORI/AFLO/PROFIMEDIA Mutsu Kawamori/aflo/profimedia
KLJUČAN POTEZ

‘Nitko to ne radi kao Real. Otpisali su puno svojih velikana, a evo zašto su ostavili Luku Modrića i njega‘

‘Realu se mora priznati da zna graditi momčad tako da zadrži dio stare garde i ojača je mladima‘
Piše: SNObjavljeno: 07. ožujak 2024. 12:52

Legendarni Francuz Thierry Henry stalni je član studija CBS Sporta, u kojem radi kao stručni analitičar za susrete Lige prvaka. Aktualna tema povodom Realovog prolaska u četvrtfinale protiv RB Leipziga (ukupan rezultat 2:1) bila je način na koji se Kraljevski klub odnosi prema svojim legendama, pa je tako Henry u ovoj priči među ostalom spomenuo i hrvatskog kapetana, Luku Modrića.

- Realu se mora priznati da zna graditi momčad tako da zadrži dio stare garde i ojača je odličnim mladim igračima. Točnije, Real najbolje zna kada se riješiti važnih igrača – rekao je i nastavio:

- Pri tome ne mislim na igrače kojih se logično riješiti. Ne, nego kako su se na vrijeme riješili onih koji su bili na vrhuncu: Cristiana Ronalda, Casemira, Özila, Varanea...

image

Thierry Henry

MIKE EGERTON/PA IMAGES/PROFIMEDIA Mike Egerton/pa Images/profimedia

Tada je predmet diskursa postao Realov iskusni duo u veznom redu, Luka Modrić i Toni Kroos.

- Pogledajmo posebno slučaj trojke Modrić, Kroos, Casemiro. Real je prije dvije godine prodao najmlađeg od trojice, Casemira, koji je tada imao 30 godina.

- Logično se zapitati: zašto su prodali najmlađeg od njih? Zato što su točno ocijenili da će dvojica koji su pošteđeni biti pravi mentori za prihvat i odgoj mladih. I zato im se mora odati priznanje što su se riješili igrača dok su još bili sjajni za momčad.

Iako je Real prošle sezone ponudio ugovor Modriću, izvjesno je da će ovo ipak biti njegova posljednja sezona u bijelom dresu. Prva postava protiv RB Leipziga uključivala je čak pet igrača iz veznog reda Kraljeva, igrali su redom Tchouameni, Camavinga, Valverde, Kroos i Bellingham, dok je Modrić ostao na klupi.

Linker
01. svibanj 2024 04:07