Andrej Voronjin je pobjegao iz Moskve u zadnji tren

 FRANCK FIFE Afp
SLAVNI UKRAJINSKI NOGOMETAŠ

‘Nitko u Rusiji nema pojma što se događa u Ukrajini. Toga nema na TV-u! Zaustavite tog kur****g sina Putina‘

Andrej Voronjin je u zadnji tren pobjegao iz Rusije gdje je radio kao pomoćni trener Dinama iz Moskve
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. ožujak 2022. 12:32

Bivši nogometaš Liverpoola Andrej Voronjin je pobjegao iz Moskve u kojoj je radio kao pomoćni trener u tamošnjem Dinamu. Voronjin je uspio izaći iz Rusije prije no što su sve europske zemlje zabranile slijetanje ruskim zrakoplovima. Bivši ukrajinski reprezentativac je raskinuo ugovor s klubom jer, kako kaže za Bild, nije htio raditi u zemlji koja napada njegovu.

"Izašao sam s obitelji iz Moskve u zadnji tren. Nismo mogli preko Düsseldorfa pa smo uspjeli sletjeti u Amsterdam prije nego što su svi blokirali avione iz Rusije. Otac mi je nedavno bio na operaciji, a sada je tu sa mnom, mojom suprugom, djecom i punicom. Djecu sam izvukao iz škole u Moskvi, no škola je sad najmanje važna", rekao je Voronjin pa nastavio:

"Nisam dobro. Baš se loše osjećam. Ovo je kao horor. Nestvarno je. Stalno dobivam snimke iz Ukrajine od mojih prijatelja i ne mogu vjerovati što gledam. Zaustavite tog kurvinog sina Putina. Pomozite izbjeglicama i šaljite nam oružje. Neopisivo sam ponosan na svoju divnu zemlju. Nastavit ćemo se boriti i pobijedit ćemo. No, cijena je užasno visoka, svi ti mrtvi ljudi... Živimo u 2022. godini, a ne u Drugom svjetskom ratu!"

Voronjin, koji je za Ukrajinu nastupio 74 puta, od 2020. godine radi kao pomoćni trener u Dinamu iz Moskve. Sada je s klubom raskinuo ugovor i otišao iz Rusije.

"Nitko u Rusiji nema pojma što se događa u Ukrajini. To se ne pokazuje na televiziji. Devedeset posto ljudi nije uopće svjesno. Putni ne radi loše samo Ukrajincima nego i svojem narodu. Imam puno prijatelja u Rusiji koji ne podržavaju agresiju. To nije želja većine ruskog naroda", rekao je Voronjin pa dodao:

"Nisam u Ukrajini, ali mislima sam s tim ljudima. Imam prijatelje u Harkivu, Kijevu i Odesi u kojoj sam rođen. Svakih pet minuta dobivam poruke na mobitel. Želim nekako pomoći. Novce, bilo kako. Da sam tamo, uzeo bih pušku i borio se", zaključuje bivša zvijezda Liverpoola.

Linker
05. svibanj 2024 09:31