Slavlje Francuza

 FRANCK FIFE Afp
RAPSODIJA FRANCUZA

Nizozemci se već ‘čekirali‘ za Katar pa ostali smrznuti u Podgorici, Mbappe & Co. deklasirali Kazahstan

Dok im susjedi Belgijanci mirno čekaju kraj kvalifikacija, Nizozemcima nikako nije svejedno...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. studeni 2021. 22:53

Francuska je nakon osvajanja Lige nacija prošlog mjeseca golijadom protiv Kazahstana od čak 8:0 potvrdila put u Katar, gdje će braniti svjetski naslov osvojen u Rusiji 2018. godine. Tricolori su bili veoma raspoloženi protiv inferiornog suparnika, a briljirao je Kylian Mbappe s četiri pogotka i asistencijom za Karima Benzemu koji je u nastavku poentirao dvaput.

Nije bilo nikakvih kočnica, Tricolori su baš htjeli do vrha napuniti suparničku mrežu. VAR je poništio gol Diabyja, ali je zabio Rabiot, potom i Griezmann s bijele točke. Mbappe mu je prepustio izvođenje kaznenog udarca kojeg je izborio napadač Atletica, a dobio ga je zahvaljujući VAR-u.

image

Kylian Mbappe i Didier Deschamps

FRANCK FIFE Afp

Bosna i Hercegovina bila je u igri za drugo mjesto u skupini uoči utakmice s Finskom, no slaba predstava u Zenici (1:3) ostavila je Zmajeve bez izgleda za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru uoči posljednjeg kola kojeg će na istoj lokaciji odraditi protiv Ukrajine. Istodobno će Francuska gostovati kod Finske koja ima dva boda više od Ukrajinaca.

- Ovo jednostavno boli. Ne znam što bih rekao, razočarani smo i žalosno je da neko dođe u BIH i da ima veću želju pobijediti – izjavio je vratar BiH Ibrahim Šehić koji je obranio penal Pukkiju.

BiH je upisala tek jednu pobjedu u ovim kvalifikacijama i to na gostovanju kod Kazahstana. Ukupno je osvojila samo sedam bodova i trenutačno je pretposljednja na ljestvici svoje skupine. Jedini pogodak za BiH postigao je Dinamov Luka Menalo na asistenciju klupskog suigrača Amera Gojaka.

- Prvo se ispričavam navijačima koji su bili na stadionu. Previše grešaka i na taj način ne možeš primati golove, pogotovo jer smo s igračem više primili dva gola. Danas smo izgubili i cilj nije ispunjen. Trebali smo pobijediti danas i naravno da nisam zadovoljan. Idemo dalje, nećemo se sada ubiti i moramo nastaviti i vidjeti zašto je došlo do ovoga kako se ponovo ne bi ponovilo – izjavio je izbornik Ivajlo Petev.

Crna Gora je zakomplicirala situaciju u skupini G remijem protiv Nizozemske. Imali su gosti vodstvo od 0:2 pogocima Depaya, ali je domaćin, iako bez izgleda za prolaz, odigrao motivirano te golovima Vukotića u 82. i Vujnovića u 86. minuti stigao do remija.

Nizozemska je propustila veliku priliku i u utorak u utakmici odluke u Rotterdamu dočekuje Norvešku s 20 bodova. Norvežani i Turci imaju po dva boda manje, a Tursku čeka gostovanje u Crnoj Gori. Doista je sve otvoreno...

image

Detalj s dvoboja Crne Gore i Nizozemske

SAVO PRELEVIC Afp

Belgija je još jedna jaka reprezentacija koja mirno čeka kraj kvalifikacija. Crveni vragovi su osigurali prvo mjesto u skupini E pobjedom protiv Estonije pogocima Christiana Bentekea, Yannicka Carrasca i Thorgana Hazarda, dok je za goste zabio Erik Sorga.

Wales nakon sigurne pobjede protiv Bjelorusije (5:1) ima tri boda više od Češke i bolju gol-razliku te u posljednjem kolu dočekuje Belgiju, dok je Češka domaćin Estoniji. Za Velšane je dva pogotka postigao Ramsey, a po jedan N. Williams, B. Davies i Roberts.

Linker
19. travanj 2024 11:24