Rai Vloet

 REMKO DE WAAL Afp
PRIZNAO KRIVICU

Nizozemski nogometaš pijan vozio 200 km/h i usmrtio četverogodišnjeg dječaka: ‘Nema te kazne...‘

Prema nizozemskom zakonu prijeti mu tri i pol godine zatvora
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 20. ožujak 2023. 16:56

Nizozemskom nogometašu Raiju Vloetu prijeti tri i pol godine zatvora nakon što je priznao da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola kada je izazvao prometnu nesreću u kojoj je četverogodišnjak izgubio život, piše Slobodna Dalmacija.

Vloet je rekao sudu kako je te večeri popio dva-tri alkoholna pića te je potom sjeo za volan nedugo prije nesreće koja se dogodila u studenom 2021.

Netom prije nesreće vozio je brzinom od gotovo 200 km/h, kada se zabio u stražnji dio vozila u kojem se nalazila četveročlana obitelj. Četverogodišnji dječak koji je sjedio na stražnjem sjedalu je izgubio život.

Vloet policiji nije odmah htio priznati da je on sjedio za upravljačem, a pregledom je utvrđeno da je popio više nego dvostruko zakonom dozvoljene količine alkohola.

Vloet je tada igrao za nizozemski Heracles Almelo, ali je nedugo zatim otišao u Kazahstan igrati za Astanu dok je trenutno u redovima Ural Jekaterinburga u Rusiji.

Tužiteljstvo je za Vloeta tražilo tri i pol godine zatvora: "Teško je tražiti primjerenu kaznu u ovom slučaju, jer nema te kazne koja može obuhvatiti gubitak i patnju obitelji."

Linker
19. travanj 2024 00:41