JOSE MIGUEL FERNANDEZ Nurphoto Via Afp
VELIKA GESTA

Njegova poruka Piqueu sve je iznenadila: Bili su suigrači, najljući suparnici, često na rubu sukoba...

Nekad veliki rival poručio je braniču Barcelone da uzme ono što je zaradio i uživa
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 04. studeni 2022. 08:01

Gerard Pique u četvrtak je objavio svoje povlačenje iz nogometa nakon uspješne karijere koja je trajala gotovo 20 godina, prošavši kroz momčadi Zaragoze, Manchester Uniteda i onog najvažnijeg čiji je dres nosio 14 sezone, Barcelona. Nogometni svijet reagirao je na odlazak španjolskog braniča u mirovinu, kako aktualni nogometaši, tako su i umirovljene legende odavale počast Španjolcu koji će ove subote odigrati posljednju utakmicu na Camp Nou u utakmici španjolskog prvenstva protiv Almerije.

image
FRANCK FIFE Afp

Jedan od igrača čija je reakcija bila posebno upečatljiva jest ona 36-godišnjeg braniča PSG-a Sergija Ramosa. Nekoć su ova dvojica djelila reprezentativne uspjehe osvojivši naslove europskog i svjetskog prvaka, ali su u isto vrijeme bili ljuti rivali.

Pique je kao kapetan predvodio Barcelonu s jedne, a Ramos Real Madrid s druge strane, iskre su među njima često frcale i nije bilo rijetko vidjeti napete trenutke između dvojice lidera. Upravo je zbog tog konteksta zanimljiva Ramosova poruka koju je objavio na svom Twitter profilu:

‘‘Geri (Gerard) govorim ti na andaluzijskom: uzmi ono za što si plesao i uživaj u životu‘‘, pisalo je u objavi Sergija Ramosa.

Linker
02. svibanj 2024 04:06