DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
EUROCAST#20

‘Njegovo uvođenje nije imalo smisla, ali očito se i on već neko vrijeme ne osjeća dobro u reprezentaciji‘

Cijeli svijet priča o ovoj utakmici na koju možemo biti ponosni - rekao je Zekić
Piše: SNObjavljeno: 30. lipanj 2021. 08:17

Europsko prvenstvo u nogometu polako dolazi do svoje završnice. Ostalo je još samo osam momčadi koje se bore za naslov najboljeg, a nakon utakmica osmine finala slijede nam dva dana odmora prije nego krenu četvrtfinalni obračuni.

Iako je Hrvatska ispala s Eura, fokus hrvatskih nogometnih navijača i dalje je na Vatrenima. Najvažniji cilj na Euru je ostvaren – plasman u osminu finala – ali dojam je da je momčad Zlatka Dalića mogla ostvariti bolji rezultat, a posebno da je mogla pružiti bolju igru. Izbornik je vukao neke poteze koji su, u najmanju ruku, bili neočekivani i koji se nisu pokazali dobrima, a u današnjem Eurocastu analizirat ćemo sve što je izbornik radio tijekom Eura.

Reprezentacija nema puno vremena, već za nekoliko mjeseci se nastavljaju kvalifikacije za SP u Kataru u kojima Vatreni neće smjeti ponavljati greške koje su radili na Euru.

Sve poteze Dalića u današnjem izdanju Eurocasta analizirali smo zajedno s nogometnim trenerom Zoranom Zekićem.

Prošla su dva dana od Španjolske i ispadanja?

- Dojam je dosta dobar, cilj je bio prolaz u drugi krug, ali tamo smo nabasali na jednu jaku reprezentaciju gdje smo dosta patili. Nije se dogodilo tu ništa spektakularno osim onih grešaka koje će se teško ponoviti. Ne toliko taktičkih koliko neke druge stvari, ali, mislim da su dečki pokazali moć i znanje. Šteta, nikad nećemo znati što bi bilo da je ono Kramarić zabio. Cijeli svijet priča o ovoj utakmici na koju možemo biti ponosni.

Glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola istaknuo je kako je bilo jasno da će Dalić ostati izbornik. Također jer istaknuo kako su Vatreni možda ušli prestrašeno u tu utakmicu sa Španjolcima.

- Nogomet je specifičan jer imaš protivnika. Očekivao sam da ćemo pritisnuti Busquetsa da nemaju tako brzi protok, ali kad njega zatvoriš pojavi se netko drugi, krila jako dobro ulaze, bekovi se sjajno dižu. Oni su ozblijna reprezentacija. Na ovoj se utakmici zaista svašta izdešavalo, autogol, kopačke, voda... Taj dan je bio nešto drugo.

Ilija Lončarević tvrdi da je do tih pogrešaka došlo jer Zlatko Dalić nije dobro posložio klupu.

- Ne znam je li Dalić uopće vidio da on mijenja kopačke, na kraju krajeva ako čovjek ima žuljeve...ne znam što se dogodilo. To je jako ružan detalj, da baš u tom trenutku dobiješ pogodak. Ljudi se sada sprdaju s Rebićem, ali milijun puta igrač zakasni i ne pokrije svog protivnika, pa imaš situaciju 10 na 8, pa se obraniš bez problema. Osobno ja nisam imao što mijenjati, ja sam imao samo jedne kopačke. Mah, tih sedam minuta se moglo izdržati, bio je to ludi dan.

Koji je bio smisao uvođenja Kramarića?

- S tom izmjenom nismo dobili jer se ništa nije promjenilo u našoj igri. Mi nismo znali što ćemo s Petkovićem niti što ćemo s Kramarićem, ubili smo jednog i drugog. Kramarić je došao na ovo okupljanje ponesen dobrom sezonom i vjerojatno je i u njemu tinjalo da se ne osjeća dobro u reprezentaciji i u ulozi koju ima u njoj. Možda mu se ta izjava i obila u glavu. On je drugi napadač koji ne može igrati s Petkovićem, njih dvojica su kao jaje jajetu. Kramarić može funkcionirati eventualno s Budimirom.

Linker
20. travanj 2024 03:58