KARL SCHNORRER Dpa Picture-alliance Via Afp
TUŽNE VIJESTI

Njemački nogomet zavijen u crno! Preminuo je Gerd Müller, jedna od najvećih nogometnih legendi ikad

‘Danas je stao Bayernov svijet. Njemački velikan i rekorder i svi njegovi navijači tuguju‘
Piše: SNObjavljeno: 15. kolovoz 2021. 13:50

Tužne vijesti stižu iz Njemačke gdje je u 75 godini života preminuo legendarni Gerd Müller.

- Danas je stao Bayernov svijet. Njemački velikan i rekorder i svi njegovi navijači tuguju za Gerdom Müllerom koji je preminuo u nedjeljno jutro u 75 godini života - stoji na službenoj stranici kluba.

- Gerd Müller upisao se u Bayernovu povijest, ali i povijest njemačkog nogometa. Postigao je nevjerojatna 566 pogotka u 607 odigranih utakmica za Bayern i postavio rekord od 365 postignutih golvoa u Bundesligi. Također, najbolji strijelac prvenstva bio je u sedam navrata. Kada je u pitanju reprezentacija, Müller jer zabio 68 puta i 62 odigrane utakmice.

Predsjednik Bayerna Herbert Hainer također je izrazio sućut obitelji preminule legende i obećao kako će ga klub zauvijek pamtiti.

- Danas je tužan i crni dan za Bayern i za sve njegove navijače. Müller je bio jedan od najboljih napadača svih vremena, a pored sportskih uspjeha bio je i veliki čovjek. Svi zajedno tugujemo te upućujemo izraze sućuti njegovoj supruzi Uschi i cijeloj njegovoj obitelji - rekao je Hainer pa nastavio:

- Bayern nikada ne bi bio klub kakav je danas da nije bilo Gerda Müllera. Njegovo ime i sjećanje na njega će živjeti zauvijek.

Izvršni dirketkor Oliver Kahn je dodao:

- Ova vijest nas je sve rastužila. On je jedna od najvećih legendi našeg nogometa, njegovi uspjesi će zauvijek ostati dio velike Bayernove povijesti.

Linker
19. svibanj 2024 07:44