Rhr-foto/Imago Sportfotodienst/Profimedia
NOVI PORAZ

Njemački velikan dotaknuo dno i tone prema trećoj ligi, sportski direktor javno ‘oprao‘ igrače

Nakon što je ispao iz Bundeslige, Schalke je prodao najbolje igrače, a pojačanja ih nisu uspjela zamijeniti
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 29. rujan 2023. 22:28

Nekad stabilan prvoligaš koji se često nalazio u samom vrhu njemačkog nogometa, a danas momčad koja se bori za ostanak u drugoj ligi. Asocijacija se odnosi na Schalke koji proživljava grozan period, a današnji poraz od Paderborna (3:1) ukazuje kako se krizi - ne nazire kraj.

Nakon osam kola 2. Bundeslige, Schalke se nalazi u zoni ispadanja (16. mjesto) i imaju samo sedam osvojenih bodova. Klub je nakon poraza od St. Paulija u prošlom kolu smijenio trenera Thomasa Reisa, a privremeni trener Matthias Kreuzer nije uspio napraviti pozitivan šok.

Sportski direktor Peter Knäbel nije štedio momčad u izjavi za njemački Sky nakon utakmice:

- Protivnik je iskoristio našu nesposobnost da kombiniramo kroz vezni red i krenemo naprijed. S pravom smo izgubili. Ne možemo se tako predstavljati, žao mi je svih ljudi koji su danas došli na stadion. Stalno pričamo o našoj kvaliteti, ali mi to ne pokazujemo na terenu. Posebno mi je žao Matthiasa (Kreutzera). Zapravo je dobio pripremio momčad za utakmicu, ali oni jednostavno nisu na dobar način predstavili grb za koji nastupaju...

Podsjetimo, Schalke je prošlu sezonu završio na 17. mjestu Bundeslige i tako izravno napustio najviši rang njemačkog nogometa u koji se samo sezonu ranije vratio. Uslijedila je rasprodaja igrača, a kvalitetu, očito, nisu nadomjestila nova lica u svlačionici.

Linker
01. svibanj 2024 23:14