Slavlje Regensburga

 Eibner-pressefoto/florian Wiegan/imago Sportfotodienst/profimedia
NESLAVNI ZAVRŠETAK SEZONE

Noćna mora za hrvatski dvojac: Gol bivšeg hajdukovca nije bio dovoljan, u pravoj drami ispali u treću ligu

Ni 13 Prtajinovih pogodaka tijekom regularne sezone uspjelo održati Wehen u Bundesligi II
Piše: SNObjavljeno: 28. svibanj 2024. 22:31

U utorak navečer odigrana je druga utakmica doigravanja za Bundesligu II. Branitelj drugorazrednog statusa Wehen Wiesbaden ugostio je Regensburg, treću momčad treće lige koja večeras neće spavati. Gosti su, naime, s 2:1 pobjedom osigurali mjesto u drugoj rangu njemačkog nogometa budući da je prva utakmica završila 2:2 remijem.

I dok Regensburg može slaviti ekspresni povratak u Bundesligu II, za glavu će se hvatati dva hrvatska napadača. Ivan Prtajin i Franko Kovačević članovi su Wehena i završili su sezonu na najgori mogući način. Regensburg je poveo pogocima Dominika Kothera (45+2.) i Konrada Fabera (47.), a Prtajin je u 81. minuti oživio nadu Wehena pogotkom na asistenciju suigrača iz Bosne i Hercegovine Amara Ćatića. Nije to pomoglo za produžetke, kao što 13 Prtajinovih golova u ligaškoj sezoni nije pomoglo Wehenu da izbjegne treći rang.

Nakon samo jedne sezone u drugoligaškom društvu, Wehen će ponovo biti član 3. Lige, a pitanje je kako će to utjecati na naše predstavnike, koji gladuju za mnogo većim dosezima.

Linker
05. lipanj 2024 07:18