LEE SMITH Afp
SASVIM JASNI

Nogometaš Liverpoola bez dlake na jeziku: ‘Superliga mi se ne sviđa i nadam se da je neće biti‘

Za mene je sadašnja Liga prvaka prava Superliga - rekao je trener Redsa Jurgen Klopp
Piše: HinaObjavljeno: 20. travanj 2021. 14:42

Trener Liverpoola Jürgen Klopp ponovio je svoje mišljenje da je protiv osnivanja nogometne Superlige u kojoj bi igrali najbolji i najbogatiji europski klubovi, iako je Liverpool jedan od osnivača te lige, objavili su britanski mediji.

"Moje mišljenje se nije promijenilo", kazao je u ponedjeljak Klopp, misleći na izjavu koju je dao za njemački Kicker 2019. godine, kada je rekao da se nada da Superliga neće nikada zaživjeti. "Liga prvaka, pa i Europska liga su odlična natjecanja. Za mene je sadašnja Liga prvaka prava Superliga. Svjestan sam da je financijski aspekt vrlo važan, ali zašto raditi natjecanje u kojem će Liverpool deset godina zaredom igrati protiv Real Madrida, pa koga bi to zanimalo", kazao je prije dvije godine njemački trener za Kicker.

U Superligi bi sudjelovali španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali PSG, Bayern i Borussiju Dortmund da im se priključe, ali ta tri kluba su ih odbili. To bi trebalo biti natjecanje zatvorenog tipa, samo za odabrane, u kojem bi bilo 20 klubova podijeljenih u dvije skupine po 10 momčadi.

"Ljudi su ogorčeni i ja to razumijem. No, ne mogu vam puno reći o Superligi, jer u tome nisam sudjelovao, a niti igrači. Mi nismo ništa znali o tome", kazao je u ponedjeljak Klopp uoči gostovanja kod Leedsa, koje je završilio 1-1.

"Liga prvaka već dugo postoji, ona je bila tu još dok sam bio igrač, a kao trener uvijek želim igrati Ligu prvaka. Ove sezone West Ham je u poziciji da izbori LP, pa zašto bi njima bilo uskraćeno da se natječu s najboljima", dodao je Klopp.

Veznjak Liverpoola James Milner bio je još jasniji: "Mogu vam dati svoje osobno mišljenje. To mi se nimalo ne sviđa i nadam se da se projekt Superlige neće ostvariti" .

Linker
16. travanj 2024 13:06