Matti Björkman/lehtikuva/profimedia
NAPADAČ - DILER

Nogometašu u kući pronašli kokain i heroin, izbjegao je zatvor, ali sada igra s elektroničkom narukvicom

Ferrier je priznao krivnju za opskrbu kokainom i heroinom iz svoje kuće u Edinburghu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. prosinac 2023. 16:02

Iako je uhvaćen s velikom količinom teških droga, škotski nogometaš Craig Ferrier izbjegao je odlazak u zatvor. U pitanju su bili kokain i heroin kojeg su mu našli u tajnom spremištu u zidu njegove kupaonice.

Šerif Kenneth McGowan rekao mu je da je njegovo "početno razmišljanje bilo da je zatvorska kazna gotovo neizbježna", ali je uzeo u obzir vrijeme koje je Ferrier u rujnu proveo u pritvoru prije nego što se izjasnio krivim.

Stoga je odlučio da je ipak prikladan za uvjetnu kaznu te je 6. listopada stavljen na nadzor od godinu dana, izvijestio je Daily Record.

Tako je 23-godišnji napadač već za nekoliko dana ponovno zaigrao za Edinburgh United. Ferrier sljedećih 12 mjeseci mora nositi elektroničku narukvicu te između 21.00 i 7.00 ujutro mora biti kod kuće.

Odigrao je Ferrier tri utakmice za Edinburgh United u East of Scotland Football League Conference B te je postigao i jedan pogodak da bi nakon toga napustio klub i zaigrao u amaterskoj ligi za Riverside Vics AFC.

Zanimljivo je i kako je policija uopće otkrila da se škotski nogometaš bavi dilanjem. Naime, policajci su zaustavili automobil za kojeg su sumnjali da je ukraden 2021. godine, a unutra su bile vrećice s heroinom i kokainom.

Preciznije pronađeno je 117,78 grama heroina vrijednog 5.890 funti i 25,86 grama kokaina vrijednog 2.500 funti, a Ferrierov DNK pronađen je na vrećici s heroinom.

Uoči pretresa kuće, Ferrier je priznao da u džepu ima charlieja (ulični naziv za heroin) za osobnu upotrebu, a pretragom nekretnine pronađen je paket od 564,2 grama kokaina koji bi u uličnoj prodaji mogao dosegnuti vrijednost od 45.120 funti.

Osim toga, pronađena je i vrećica s kokainom od 51,91 grama vrijednosti 4.160 funti te vrećica s heroinom od 244,6 grama koji bi na ulici dosegnuo vrijednost od 12.230 funti.

Ferrier je priznao krivnju za opskrbu kokainom i heroinom iz svoje kuće u Edinburghu, a vjerojatno mu je dodatna suradnja s pravosudnim organima omogućila blažu kaznu...

Linker
18. svibanj 2024 21:02