ANDREW YATES/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Nogometna ikona se žestoko obrušila na Haalanda: ‘To što on igra je nogomet za drugu ligu‘

‘Kad pričamo o njemu i tome da će i u budućnosti igrati za velike momčadi onda se mora popraviti‘
Piše: SNObjavljeno: 11. travanj 2024. 14:08

Legendarni nogometaš Manchester Uniteda Roy Keane žestoko se prošlog mjeseca nakon utakmice protiv Arsenala obrušio na napadača Manchester Cityja Erlinga Haalanda te i dalje stoji pri svojem mišljenju.

Keane je smatrao da je njegova izvedba na Etihadu pokazatelj Haalandove ukupne kvalitete i zahtijevao je da se njegova kompletna igra mora poboljšati, unatoč tome što je najbolji strijelac Premier lige.

U novom izdanju emisije ‘Stick to Football‘ ponovno je istaknuo kako Haalandov nogomet nije ni izbliza na razini.

- Ne znam u čemu je problem, svaki tjedan hvalim Erlinga Haalanda, hvalim Manchester City i mislim da je on nevjerojatan napadač. Ali, općenito, njegov nogomet je na razini druge lige. I drago mi je da se ne slažete sa mnom, ne očekujem da se ljudi slažu sa mnom, rekao je Keane u društvu Carraghera, Wrighta i Nevillea.

image
JAVIER SORIANO Afp

- Postoje utakmice poput one koju smo vidjeli protiv Arsenala u kojoj se mučio. Utakmica u kojoj su igrali protiv Arsenala prošle sezone, kada su ih pobijedili 4-1, Haaland je imao Roba Holdinga ispred sebe i tu nije bilo problema, ali kada igrate protiv boljih braniča onda morate učiniti više kako bi mogli zadržati loptu u nogama - rekao je Kane, a potom na sebi svojstven način uputio i savjet zvijezdi:

- Treba ipak imati na umu da je njemu tek 23 godine, još je uvijek mlad i još uvijek uči. Kad govorimo o Haalandu i tome da će i u budućnosti igrati za velike momčadi onda se mora popraviti. On će uvijek biti na meti kritika.

Svoje mišljenje o Haalandu kratko je dao i Jamie Carragher.

- Erling Haaland je sjajan strijelac, ali nije sjajan igrač i ponekad postoji razlika između spomenutih. On možda ima problem što ga nije briga za druge detalje u njegovoj igri. Bilo je čudno prošle sezone kad je Pep od njega tražio da zapravo uđe dublje i uključi se u vezni red, a on je izgledao pomalo nezgrapno, to mu jednostavno ne pristaje, mislim da nije zainteresiran.

Linker
18. travanj 2024 14:52