Sandro Tonali

 ANDY BUCHANAN Afp
SKANDAL U ITALIJI

Nogometna zvijezda priznala da se kladila na utakmice, sad je poznato i kakvu će kaznu najvjerojatnije dobiti

Prijetilo mu je i više, no surađivao je s vlastima te potražio pomoć za odvikavanje od ovisnosti o klađenju
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. listopad 2023. 12:11

Sandro Tonali je blizu postizanja dogovora s tužiteljem Nogometnog saveza Italije zbog optužbi o navodnom nedozvoljenom klađenju. Veznjak Newcastlea i reprezentacije Italije zadužio je svoje odvjetnike za pregovore, a poznato je i koliku bi kaznu mogao dobiti.

Kako piše La Gazzetta dello Sport, Tonali je priznao da se kladio na utakmice Milana i Brescije dok je bio pod ugovorom s ta dva kluba. Međutim, ne sumnjiči ga se za namještanje, jer se uvijek kladio na pobjede svojih bivših momčadi.

Tonali će vjerojatno biti suspendiran na godinu dana, iako mu je prijetilo i više od tri godine prisilnog odmora od nogometa. No, kako je surađivao s vlastima te potražio pomoć za odvikavanje od ovisnosti o klađenju, izgledno je da će dobiti manju kaznu.

O detaljima se još pregovara, a konačna odluka mogla bi biti poznata prije utakmice Newcastlea i Borussije Dortmund u 3. kolu Lige prvaka koja je na rasporedu u srijedu.

Tonalijev sunarodnjak Nicolò Fagioli suspendiran je zbog ilegalnoga klađenja na sedam mjeseci, no veznjak Juventusa nije se kladio na utakmice svoga kluba.

Linker
19. travanj 2024 09:56