SHAUN BOTTERILL Afp
ČEKA GA TEŠKA KAZNA

Nogometna zvijezda završila u najnasilnijem zatvoru u Engleskoj! Sada ga čeka pravi pakao: ‘Neće spavati...‘

Benjamin Mendy je optužen za više kaznenih djela silovanja, a sada je prebačen u najgori zatvor
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. siječanj 2022. 13:38

Branič Manchester Cityja i osvajač zlatne medalje s Francuskom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Benjamin Mendy je u kolovozu optužen za sedam silovanja četiri žene i seksualni napad na petu.

Ta sedma optužba je stigla od nove tužiteljice koja tvrdi da ju je Mendy napao u srpnju prošle godine, dok ostale optužnice navode kako se sve događalo između listopada 2020. i kolovoza 2021. godine. Mendy je u zatvoru od kolovoza, a suđenje počinje 24. siječnja.

U međuvremenu ga je njegov klub suspendirao, a uklonjen je i iz videoigre FIFA. U utorak je pak prebačen iz zatvora u Liverpoolu u onaj u Manchesteru gdje će, unatoč sigurnosnim protokolima, biti mete drugih zatvorenika. Zatvor Strangeways u koji je premješten je jedan od najsurovijih i najnasilnijih na Otoku.

image

Benjamin Mendy

MIGUEL PEREIRA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Miguel Pereira/Zuma Press/Profimedia

"Nije mogao ni sanjati da će iz privatnog zatvora doći u jedan od najnasilnijih zatvora u Engleskoj. Veliki problem mu je i to što ovdje ima jako puno navijača Manchester Uniteda koji će tjednima vrištati njegovo ime. Neće moći spavati, posebno zato što je optužen za seksualne prijestupe. Tu su i navijači Cityja, ali neće ga braniti jer je optužen za silovanje", kaže neimenovani izvor za The Sun.

Mendy je, prije zatvora, imao respektabilnu karijeru. Još 2017. godine je stigao u City za oko 60 milijuna eura čime je postao najskuplji obrambeni igrač na svijetu. Osim za Monaco i City, igrao je i za Marseille i Le Havre, a sada mu je nogomet najmanje na pameti, posebno u novom opasnom okruženju.

Linker
17. travanj 2024 01:44