Gradonačelnik Branko Dukić

 JURE MISKOVIC Cropix
OSIGURANA I SREDSTVA

Nogometni klub Zadar postaje sportsko dioničko društvo: ‘Iscrpila me ova borba koja traje već šest godina‘

‘Zadar zaslužuje nogometni klub u najvišem rangu natjecanja‘, kaže gradonačelnik Dukić
Piše: I. GjergjaObjavljeno: 17. listopad 2023. 20:36

Gradsko vijeće Zadra prihvatilo je Sporazum kojim je otvoren put preoblikovanju HNK Zadra u sportsko dioničko društvo. Sa 14 glasova za, 10 protiv i jednim suzdržan u kojemu će australski investitor Mark Ivančić imati 75 posto minus jednu dionicu, a Grad Zadar 25 posto plus jednu dionicu. Sporazum su podržali vijećnici SDP-a i HDZ-a, dok su vijećnici Akcije mladih, Domovinskog pokreta i Nezavisne liste Enija Meštrovića bili protiv toga.

- Zadar zaslužuje nogometni klub u najvišem rangu natjecanja, zadarska nogometna publika dobar nogomet, a naša djeca bolje uvjete za njihov sportski, ali i mladenački razvoj. Bit ću otvoren baš do kraja iscrpila me poprilično ova borba koja traje već šest godina, bilo je u njoj nedoumica i rizika, puno odluka, ali nisam izbjegavao odgovornost. Pa čak ni za sportske rezultate prve ekipe koji, budimo iskreni, nisu pratili očekivanja. Na moje zadovoljstvo, svi mlađi uzrasti iznimno su napredovali u svojim kategorijama natjecanja i ostvarili izvrsne rezultate. A ovim sporazumom Grad Zadar preuzima obvezu upravo za njih - rekao je gradonačelnik Branko Dukić.

Grad se obvezao s 300.000 eura financirati upravo omladinski, dok je na brigu investitoru ostao profesionalni pogon HNK Zadra, te dodao da je predloženi sporazum u cijelosti utemeljen na pozitivnim zakonskim i podzakonskim propisima i usmjeren na razvoj nogometa na zadarskom području.

Linker
03. svibanj 2024 22:55