Petar Musa (lijevo)

 PEDRO FIUZA Nurphoto Via Afp
SLOŽENA SITUACIJA

Nogometni velikan želi hrvatskog golgetera koji još nije blizu Vatrenih! Na kraju bi mogle padati i žalbe

Sa zabijenih 10 golova u prvenstvu i jednim u kupu, navodno se aktivirala klauzula o obveznom otkupu
Piše: HinaObjavljeno: 09. travanj 2022. 14:39

Portugalski nogometni velikan Benfica zainteresiran je za hrvatskog napadača Petra Musu (24), koji je zabio 11 golova u 28 utakmica za Boavistu, izvijestile su u subotu portugalske sportske novine O Jogo i A Bola.

Musu je praška Slavia posudila Boavisti do kraja ove sezone.

"Nadležne osobe u Benfici imaju nekoliko istaknutih imena, a Musa ima karakteristike koje se sviđaju klubu", piše O Jogo.

Taj dnevnik navodi kako Boavista, jedanaestoplasirana momčad prvenstva, ima pravo otkupa njegovog ugovora za oko tri milijuna eura. Sa zabijenih 10 golova u prvenstvu i jednim u kupu, navodno se aktivirala klauzula o obveznom otkupu.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Boavista je na početku sezone posudila Musu za 500.000 eura, ali još uvijek nije isplatila taj novac Slaviji pa češki klub razmišlja o žalbi FIFA-i i raskidu ugovora, tvrdi O Jogo.

Na stranici specijaliziranoj za transfere nogometaša Transfermarkt navedeno je kako je Boavista posudila Musu za 250.000 eura iz Slavije te da njegova tržišna vrijednost iznosi četiri milijuna eura.

"Benfica ima konkretne informacije oko mogućeg posla, ali čeka jer želi iscrpiti sve mogućnosti za napad prije nego se definitivno okrene Musi", piše O Jogo.

Konkurentski list A Bola piše pak kako je Musa, nekadašnji član hrvatske U-21 reprezentacije, jedan od igrača koji bi mogli pojačati Benficu iduće sezone.

No navodi da Musa trenutačno nije prioritet jer su trener i klub "identificirali druge prioritete". "Uprava i novi trener već su identificirali druge potrebe, u obrani i na sredini terena", tvrdi A Bola.

Benfica se nalazi na trećem mjestu u prvenstvu sa 61 bodom, čak 15 manje od vodećeg Porta.

Linker
01. kolovoz 2022 08:05