Endrick

 WILLIAM VOLCOV Brazil Photo Press Via Afp
BORBA ZA TALENTA

Nogometno čudo od djeteta na meti Barcelone! Katalonci su odradili sastanak i pretekli ostale ‘divove‘

Njegovu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 15 milijuna eura, a Barca ga želi ‘zakapariti‘ na vrijeme
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. rujan 2022. 13:22

Veliki nogometni klubovi u potrazi za novim igračima nerijetko dovode i vrlo mlade igrače. Često su na meti i maloljetnici koji su označeni kao ekstra talenti, a jedan od njih je i 16-godišnji Brazilac Endrick.

On je već neko vrijeme na glasu kao jedan od najboljih mladih južnoameričkih igrača, a posebnu je pažnju na sebe skrenuo igrama na ovogodišnjem izdanju turnira Copinha. U sedam nastupa postigao je šest pogodaka...

Endrick je nedugo nakon 16. rođendana potpisao prvi profesionalni ugovor s Palmeirasom, a za njega su ozbiljno zagrizli mnogi vrhunski europski klubovi.

image

Endrick

WILLIAM VOLCOV Brazil Photo Press Via Afp

Najdalje od svih zasad je otišla Barcelona, barem tako tvrdi novinar Sporta Joaquim Piera. On je, naime, objavio kako su se predstavnici katalonskog velikana već susreli s Endrickovim predstavnicima kako bi ih upoznali sa svojim interesom za dovođenjem brazilskog dragulja.

Njegovu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 15 milijuna eura, a Barca ga želi ‘zakapariti‘ na vrijeme. Endrick će moći ostvariti inozemni transfer tek kad napuni 18 godina, a to će biti 21. srpnja 2024.

Barcelona vjeruje da ovaj mladi napadač ima ogroman potencijal, te na kraju sezone planira obaviti i razgovore s Palmeirasom. Brazilski se klub pak zaštitio otkupnom klauzulom koja iznosi 32 milijuna eura.

Kao glavni konkurenti Barcelone u ovom ambicioznom poslu spominju se Real Madrid i Paris Saint-Germain.

Linker
27. travanj 2024 03:53