Enzo Perez sa suigračima
 JUAN IGNACIO RONCORONI Afp
POBJEDA ZA PAMĆENJE

Nogometno čudo: Tragičar protiv Hrvatske postao glavni junak utakmice koja će ući u povijest!

Argentinski velikan igrao je bez zamjena i s veznjakom kao golmanom
Piše: SNObjavljeno: 20. svibanj 2021. 08:41

Koronavirus poharao je redove slavnog argentinskog nogometnog kluba River Platea, ali momčad Marcela Gallarda nije se predavala i u ranim satima četvrtka režirala je pravo čudo u Copi Libertadores.

Zašto čudo? Naime, River je pred peto kolo južnoameričke Lige prvaka spao na svega 11 igrača. Znači, zamjena nisu imali, a nisu imali ni vratara, no unatoč tome s 2:1 pobijedili su kolumbijski Santa Fe te s devet bodova u pet utakmica izborili prvo mjesto skupine D.

River je u Buenos Airesu imao uragansko otvaranje. Fabrizio Angileri zatresao je mrežu već u trećoj minuti, a Julian Alvarez povećao je na 2-0 već u šestoj. Gosti su u 73. pogotkom Kelvina Osorija smanjili na 2-1 i rezultat se više nije mijenjao.

image
Enzo Perez
JUAN IGNACIO RONCORONI Afp

Glavno ime susreta? Nitko od strijelaca već veznjak Enzo Perez koji je ovom prigodom gotovo pa savršeno odglumio ulogu vratara i to uz ozljedu tetive, no unatoč tome na kraju je proglašen najboljim igračem utakmice.

Perez je, podsjetimo, prije tri godine na Svjetskom prvenstvu bio jedan od tragičara Argentine u utakmici protiv Hrvatske jer je pri rezultati 0:0 udarcem s nekakvih 12-13 metara promašio prazan gol. Ostatak priče vjerojatno svi već znate - Vatreni su potom zabili tri komada i proslavili jednu od najvećih pobjeda u posljednjih pet godina.

Linker
17. svibanj 2024 04:01