FRANCK FIFE Afp
INTERES SVE VEĆI

Nova investicija vlasnika PSG-a: Vraćaju posrnuli klub u život, znači li to da su digli ruke od svojeg ljubimca?

Nekad su igrali u nokaut fazi Lige prvaka, a sada im prijeti ispadanje u treći rang
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 16. ožujak 2023. 12:29

Prije točno deset godina Malaga je igrala četvrtfinale Lige prvaka gdje joj je za dlaku pobjegao prolaz među četiri najbolje momčadi, ali joj je Borussia Dortmund pokvarila san, točnije branič Felipe Santana koji je postigao pogodak za 3:2 u posljednjoj minuti uzvratne utakmice nakon što je prva završila bez pogodaka.

Priča je u ovom španjolskom gradu sada puno drugačija, već su pet sezona u drugoj ligi te se trenutno nalaze u zoni ispadanja gdje su 20. na ljestvici. Međutim, uskoro bi moglo doći do promjena. Sheikh Abdullah Al-Thani, vlasnik 51% dionica kluba, pregovara o prodaji kluba. Trenutno je to u rukama javnih upravitelja jer je Al-Thani pod istragom za financijski kriminal i mora položiti 9 milijuna eura na račun Malage kako bi povratio kontrolu nad svojim dionicama i prodao ih. Kako prenosi Football Espana, Qatar Sports Investment, vlasnik Paris Saint-Germaina, u pregovorima s Al-Thanijem o kupnji kluba.

image
FRANCK FIFE Afp

Do sada je to odbijao učiniti, ali ovoga bi puta zbog loših rezultata kluba mogao popustiti. S druge strane, iako pregovori još uvijek, nisu službeno počeli, mediji u francuskoj nagađaju da je aktualnom predsjedniku Parižana i katarskom poduzetniku Nasseru Al-Khelaifiju ‘dojadilo‘ čekati europske uspjehe od Parisa koji je drugu sezonu za redom ispao u osmini finala Lige prvaka, prošle od Real Madrida, a ovaj put od Bayerna. Svoje bogate resurse želi prebaciti i na druge frontove a jedan od njih bio bi u ovom španjolskom gradu.

Al-Thanijevo početno ulaganje dovelo je do uspona Malage u europski nogomet s Manuelom Pellegrinijem na čelu i legendarnim nogometašima kao što su Julio Baptista, Santi Cazorla, Joaquin i Ruud Van Nistelrooy i mnogi drugi na terenu. Ipak, pad u nemilost od tada je dramatičan, a navijači se očajnički žele riješiti svog vlasnika. Sada se suočavaju s teškim zadatkom da izbjegnu povratak u treću ligu gdje su posljednji put bili na prijelazu s 20. na 21. stoljeće, a za spas im je preostalo još 16 utakmica.

Linker
27. travanj 2024 00:22