Royston Drenthe i Luís Figo

 Instagram (Royston Drenthe)
‘POSTAJEM BOLJA OSOBA‘

Nova karijera nekadašnje zvijezde Real Madrida: ‘Ovdje vidim potpuno drugačiju stranu svijeta‘

‘Oduvijek sam bio naviknut na nogometni glamur, tražio sam nešto ovakvo‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. travanj 2023. 14:08

Sjećate li se Roystona Drenthea? Nizozemski lijevi bek igrao je za Feyenoord i Real Madrid, a ima i jedan nastup za reprezentaciju Nizozemske.

Profesionalnu karijeru je zaključio je u ljeto 2019. godine kad je napustio Spartu Rotterdam i prešao u Kozakken Boys, niželigaški klub iz Werkendama.

Ipak, nogomet danas više nije najvažnija stvar u Drentheovu životu. Iako je u karijeru vjerojatno zaradio dovoljno za miran i lagodan život, odlučio se za posao u zdravstvenoj skrbi, i to kao samozaposlena osoba.

- Moja obitelj je oduvijek u zdravstvu. Moja tetka Helen je medicinska sestra, i moja majka radi u zdravstvu. Prije par godina sam se zapitao ‘zašto ne bih i ja krenuo na tečajeve i vidio što će mi to donijeti?‘ - otkrio je Drenthe u razgovoru za NOS.

image
PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA

Uskoro se okušao na pravom poslu, radio je u odjelu za ljude s demencijom.

- Bila je tamo jedna starija gospođa koja je strašila ostale. Bila je malo agresivna. Moj je posao bio pobrinuti se za nju.

Kaže kako mu se sviđa na poslu.

- Ovdje vidim potpuno drugačiju stranu svijeta, i to mi pomaže postati boljom osobom u ovom društvu. Oduvijek sam bio naviknut na nogometni glamur, i tražio sam nešto ovakvo. Puno sam se mučio na kraju karijere.

Kao, uostalom, i brojni drugi nogometaši u takvim situacijama.

- Činjenica je da znaš što bi želio, ali kad dođe taj trenutak počneš se pitati je li to doista ono što želiš. Mislim da je to zato što ne možeš u potpunosti napustiti nogomet. To ide korak po korak.

Iako je formalno još uvijek član Racinga iz Meride, Drenthe će se na ljeto vratiti u Kozakken Boys.

- Veselim se još jednoj sezoni – poručio je Nizozemac.

Linker
09. svibanj 2024 03:28