SRDJAN VRANCIC/CROPIX
OVOME TREBA STATI NA KRAJ

Nova rasprodaja ugleda: Dokad će Jakobušić tolerirati takve igre Hajdukovih navodnih talenata?

Samo su trojica igrača pokazala da imaju kapacitet za veće domete. Ostali su opet bili vrlo loši
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 07. prosinac 2020. 13:45

Inter, Branko Laljak i Tomislav Ivković mogu barem malo odahnuti. U turbulentnoj godini nekadašnjeg Diva iz predgrađa, koja je u konačnici rezultirala ispadanjem iz elitnog razreda hrvatskog nogometa i nastavila se s podosta problema i u drugoligaškoj konkurenciji, Žuti su se pobjedom nad drugom momčadi Hajduka (3;1) odmaknuli od samog dna prvenstvene ljestvice.

I dok u Zaprešiću u iskusnom treneru Ivkoviću imaju možda i ključnog aduta da se ne ponovi sudbina nekadašnjeg prvaka Zagreba koji se danas natječe u 4. ligi, dotle se na Poljudu mogu slobodno zapitati kako je moguće da druga momčad splitskog velikana nije u stanju nikoga pobijediti u gostima u kompletnoj polusezoni uz poražavajući omjer od sedam poraza u devet odigranih susreta.

Naravno, kada je u pitanju Hajduk II već dugo je omiljeni pojam “proces odrastanja” u kojem rezultat nije u prvom planu, ali novi predsjednik Lukša Jakobušić odlučio je s punim pravom tome stati na kraj i preispitati s iskusnim vukom Borom Primorcem kolika je uopće potreba postojanja ovakve druge momčadi splitskoga kluba. U Zaprešiću na snježnom travnjaku samo su Kreković, Ćuić i Chinedu pokazali da možda imaju kapacitet za neke veće domete, dok talentirani Filip Kosić nije dobio niti minute.

Svaka čast Interu na zasluženoj pobjedi, ali ako su splitski talenti, u dvoboju protiv momčadi koja u Drugoj HNL u osam kola nije nikoga pobjedila, u stanju u jednom poluvremenu primiti tri gola, skriviti jedanaesterac i zaraditi isključenje onda bi Jakobušić i Primorac vrlo lako mogli povući neke poteze i prije kraja sezone. U kadru druge momčadi Hajduka je “bezbroj igrača”, a na prste jedne ruke mogu se nabrojati oni koji u ovom trenutku predstavljaju perspektivu za prvoligašku razinu.

Zaprešić definitivno nije sretan za Hajdukovu mladost. U svibnju 2018. juniori Hajduka su tražili pobjedu za naslov prvaka Hrvatske, a na klupi je sjedio sadašnji trener druge momčadi Mario Despotović. Tada su za Hajduk, između ostalih, igrali Bradarić, Nejašmić, Palaversa, Kreković, Radić, Ševelj, Kosić (neki od njih i u petak su nastupili u Zaprešiću), no briljirao je Jurica Bajić, koji je postigao gol za vodstvo da bi ga potom Despotović izvadio iz igre, a Inter golom Rešetara titulu proslijedio u Maksimir.

Hajduku se od Zaprešića do Zaprešića promijenilo malo toga na bolje, osim što je Despotović napredovao u hijararhiji. No, dolazak Jakobušića mogao bi rasprodaju ugleda Hajduka kada je u pitanju njegova druga momčad gurnuti u povijest.

Linker
26. travanj 2024 08:48