NIJE MU BILO SPASA

NOVA TRAGEDIJA NA NOGOMETNOM TERENU Srušio se na terenu i umro dan nakon objavljenog intervjua u kojem je objasnio kako je zamalo stradao

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. travanj 2019. 12:53

Burundijski veznjak Faty Papy preminuo je na travnjaku tijekom utakmice između klubova Chiefs i Green Mamba u Esvatiniju. Prvenstvena utakmica igrala se na stadionu u Piggs Peaku, nedaleko od glavnog grada Mbbanea, a Papy se na travnjak srušio nakon petnaest minuta utakmice.

Nogometaš je brzo prevezen u bolnicu, gdje je, nažalost, proglašen mrtvim.

Najgore od svega je to što je Papy već duže vrijeme imao srčanih problema. Štoviše, na travnjak se srušio prvi put krajem 2015. godine kada je igrao za Wits. Iduće godine napustio je momčad upravo zbog neslaganja oko zdravstvenog statusa.

Dodatnu dimenziju bizarnosti ovoj nesretnoj smrti daje i Papyjev intervju koji je dan ranije objavljen u najpoznatijim afričkim nogometnim novinama Soccer Laduma.

U njemu je Papy govorio o zdravstvenim problemima te se prisjetio problema kroz koje je prolazio u 2015. i 2016. godine. Tekst je bio opremljen naslovom 'Doktor mi je rekao da sam mogao umrijeti'. Nažalost, to se na koncu i dogodilo četiri i pol godine kasnije.

Linker
03. svibanj 2024 18:05