MUTNI POSLOVI

NOVE NEPRAVILNOSTI U TRANSFERIMA Real riskira istu kaznu kao Barçelona

Španjolski mediji tvrde da je madridski klub s manjim klubovima sklapao ugovore o dovođenju maloljetnika
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 16. siječanj 2015. 10:02

Čini se da kazna koju je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) izrekla Barceloni zbog nepravilnosti u potpisivanju maloljetnih igrača nije bila dovoljno jaka opomena drugim klubovima.

Španjolski su mediji objavili da je pod sumnjom Fife sada i Real Madrid, i to zbog povrede istih pravila koje su Barçu koštale jednogodišnje zabrane svih transfera.

Konzultacije s Perezom

Katalonski Sport piše da su iz Züricha već stupili u kontakt sa svim manjim klubovima iz okolice Madrida s kojima je Real sklapao ugovore o dovođenju maloljetnih nogometaša.

Ozbiljnost istrage Sport potkrepljuje informacijom da je predsjednik Reala Florentino Pérez osobno stupio u kontakt s čelnicima tih klubova i naložio im da Fifi ne daju nikakve službene informacije prije nego se konzultiraju s njime.

Ako u Zürichu otvore i službenu istragu protiv “kraljevskog kluba”, bit će to dovoljno jasan signal da se sankcioniranje kršenja propisa neće zaustaviti samo na Barceloni.

Smanjenje suspenzije

Istovremeno, Barçin predsjednik Josep Maria Bartomeu opet je poručio da očekuje smanjenje kazne koju je nedavno potvrdio Sud za sportsku arbitražu.

- Da se trenutni Fifini zakoni tako striktno primjenjuju, Lionel Messi nikada ne bi izrastao u ovo što je danas, najboljeg igrača svijeta. Fifa postaje sve nervoznija jer ne može riješiti problem koji je sama stvorila. Uvjeren sam da ćemo dobiti ovu bitku i da će nam se kazna smanjiti - izjavio je Bartomeu.

Linker
17. svibanj 2024 11:43