Boris Kovacev / CROPIX CROPIX
SVJEŽA KRV

NOVE ZVIJEZDE JOVIĆEVIĆEVOG DINAMA Veliki talent od kojeg se očekuje da napravi veću karijeru od Halilovića i Ćorića te junak pobjede nad Bayernom!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. travanj 2020. 14:55

Ne mijenjam trenera koji se otišao nakon negativnih rezultata ili neke krize, već dolazim na mjesto jednog od najuspješnijih trenera u povijesti kluba... Osjećam potrebu da uvedem neke mlade igrače, “svježu krv”, ali ne smijem tu previše mijenjati, moram vjerovati ovim igračima... Ne mogu se odmah priključiti svi, prvo jedan, dvojica pa onda ostali - rekao je Igor Jovićević, u premijernom intervjuu SN-u kao trener Dinama.

Istina, zadnjih tjedana stvari su se malo promijenile. Tada se činilo da će u Maksimiru napraviti svojevrsnu čistku u svlačionici, da će dobar dio starijih igrača otići, da će od nastavka ove ili početka nove sezone puno više mladih igrača dobiti prostora, da će Jovićevićeva era krenuti upravo u tom smjeru.

Međutim, sad ipak sve izgleda drugačije i jasno je da će pomlađivanje ili osvježivanje momčadi iziskivati više vremena. Primjerice, Dilaver i Theophile su i dalje ovdje pa će Gvardiol i Šutalo ipak još malo pričekati na punu minutažu, na poziciji desnog beka čak su četvorica igrača, Stojanović, Pinto, Moharrami, Karačić, na krilima su - čak i ako prekrižimo Hajrovića - Kadzior, Atiemwen, Kastrati, Oršić, Marin, Menalo pa i Ćuže... Pun je i dalje i vezni red, tu su Ademi, Moro, Gojak, Ivanušec, Majer, Đira... i teško je, zapravo, naći rupu u kojoj bi neki mladi igrač iz dosadašnje Jovićevićeve momčadi mogao ugrabiti priliku i nametnuti se ozbiljnom minutažom. Dok se svlačionica malo ne raščisti.

Zagreb, 061119.
Igraliste Hitrec Kacian, Maksimir.
Utakmica 4. kola skupina C Lige prvaka mladih,
GNK Dinamo - FC Sahtar.
Na fotografiji: Bartol Franjic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
Bartol Franjić

Travnjak će pokazati

Joško Gvardiol i Antonio Marin, naravno, prva su imena koja bi trebala postati dijelom udarnog tima, ali njih već i smatramo punopravnim dijelom prve momčadi, bili su to i kod Bjelice, bez obzira što nisu previše igrali.

A tko su igrači koje bi mogao priključiti Jovićević? Uz već spomenutog Šutala, koji čeka odlazak nekoga od veterana, Dilavera ili Theophilea, i koji je ipak u prednosti pred novopridošlim Crnogorcem Stefanom Milićem, najviše šanse za iskorak u prvu momčad imaju Bartol Franjić i Tomislav Krizmanić. Bili su jake karike Jovićevićeve juniorske momčadi u Ligi prvaka, Franjić kapetan, Krizmanić “desetka”, igrač od kojega svi u Maksimiru puno očekuju i vjeruju da bi mogao i prestići dosege, primjerice, Halilovića ili Ćorića, napraviti iskorak koji oni nisu napravili. On je sad taj novi “projekt”, opravdano ili ne, pokazat će, kao i uvijek, travnjak.

Gužva u sredini

No, Franjić i Krizmanić imaju isti minus, igraju u veznom redu (Franjić može biti i stoper) u kojemu smo već spomenuli veliku gužvu i stvarno im neće biti lako izboriti se za standardno mjesto. Puno je tu kvalitetnih igrača, nitko još nije otišao.

Jedina pozicija na kojoj nema gužve i na kojoj bi se moglo otvoriti mjesto jednom Jovićevićevu “fakinu”, jest lijevi bok. Marin Leovac je siguran, ali još se ne zna što će biti s Francoisom Moubandjeom. Hoće li ostati u Dinamu ili možda ipak otići s obzirom da dosad nije dobio priliku?

Šansu bi tu mogao uhvatiti Roko Jurišić, koji je bio u kontinuitetu jedan od najboljih igrača u juniorskoj Ligi prvaka, jedan od junaka i u pobjedi nad Bayernom. Dok se na desnoj strani za mjesto bore četvorica, na lijevoj je manja konkurencija i Jurišić je među onima koji bi mogli profitirati.

Naravno, sve ovisi o tome hoće li Dinamo dati novi kredit Moubandjeu ili će se riješiti švicarskog reprezentativca, ali čak i da bude treća opcija na toj strani, Jurišić je još uvijek u boljoj situaciji od većine svojih vršnjaka koje prati mnogo veća konkurencija.

Zagreb, 111219.
Nogometna utakmica 6. kola Lige prvaka mladih, Dinamo juniori protiv Manchester City na stadionu Hitrec-Kacian.
Na fotografiji: Richard Dionkou i Tomislav Krizmanic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX CROPIX

Linker
02. svibanj 2024 15:15