CARLOS COSTA Afp
OSVETA ZA ISMIJAVANJE

Novi čin drame: Osimhen obrisao sve fotografije u dresu Napolija, spreman je i na bojkot?

Nigerijac je prošle sezone predvodio Napoli do prvog Scudetta u više od 30 godina
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 27. rujan 2023. 14:03

Nigerijac Victor Osimhen uklonio je gotovo sve svoje fotografije u dresu Napolija sa svog Instagrama nakon što je klub u TikTok videima ismijavao svojeg napadača.

Napadač koji je prošle sezone predvodio Napoli do prvog Scudetta u više od 30 godina, bio je meta videa u kojem ga je vlastiti klub ismijavao na društvenim mrežama. Video je bio usredotočen na njegov promašaj jedanaesterca tijekom nedjeljnog remija bez golova protiv Bologne.

Bio je to rijedak promašaj za Osihmena koji je zabio 62 gola u 107 nastupa za talijanski momčad, no spomenuti video ismijava Osimhena zbog njegovog pokušaja da nagovori suca da se dodijeli jedanaesterac. Drugi video koji je navodno s klupskog računa, kružio je internetom i u međuvremenu obrisan, a u njemu je klub uspoređivao Osimhena s ‘kokosom‘ - što se naširoko gleda kao rasna uvreda.

Osimhen je s Instagrama uklonio većinu fotografija na kojima nosi dres Napolija, a ostala je samo jedna objava. Sada navodno postoji ozbiljan rizik da Osimhen odluči ne sudjelovati u nadolazećoj utakmici protiv Udinesea u koja se igra u srijedu navečer. Incident izaziva ozbiljnu sumnju prema narušenom odnosu između prošlosezonskog najboljeg strijelca Serie A i aktualnog talijanskog prvaka.

Nedostatak dijaloga o pregovorima o novom ugovoru između Osimhena i vlasnika kluba Aurelija De Laurentiisa već je doveo do zabrinutosti oko Osimhenove budućnosti.

Osimhenov agent Roberto Calenda sada prijeti pravnim postupkom protiv kluba. Sva iščekivanja će se prebaciti na utakmicu protiv Udinesea kada će se saznati hoće li Osimhen startati ili će utakmicu započeti na klupi. Loš odnos između igrača i kluba stvorio je tešku situaciju, što je povećalo vjerojatnost da Osimhen bude prodan.

Linker
19. svibanj 2024 05:15