Petar Musa sa suigračem Goncalom Ramosom

 CARLOS COSTA/Afp
PRAVI DŽOKER

Novi Dalićev adut minute dobiva na kapaljku, a zabio je sedam golova i momčad gura prema naslovu

Musa se u ožujku prvi put pridružio Vatrenima na startu kvalifikacija za Euro 2024.
Piše: HinaObjavljeno: 15. svibanj 2023. 07:39

Nogometaši Benfice na sigurnom su putu prema naslovu prvaka portugalske Primeira lige, a u taj uspjeh hrvatski reprezentativni napadač Petar Musa je ugradio sedam pogodaka.

Ta brojka sama po sebi nije velika za napadača, ali definitivno jest u slučaju Muse koji gotovo isključivo ove sezone ulazi u igru s klupe za pričuve, a nerijetko u samom finišu susreta.

image
CARLOS COSTA/Afp

Na sjajan je način mali broj minuta Musa iskoristio i u zadnjem susretu. U 32. kolu Primeira lige Benfica je u gostima pobijedila Portimonense s 5:1. Musa je u igru ušao u 86. minuti te je do kraja dvoboja postigao dva pogotka, u 87. i 89. minuti.

Bolji klupski strijelci od 25-godišnjeg Muse su Goncalo Ramos s 18 i Joao Mario sa 17 pogodaka.

Benfica je vodeća na ljestvici, dva kola prije kraja te ima sedam bodova više od Porta (83-76). Porto ima utakmicu manje te dva kola prije kraja može doći na četiri boda zaostatka, ali klubu iz Porta još igra samo teorija u lovu na Benficu i naslov prvaka.

Inače, Musa je u ožujku prvi put postao član hrvatske nogometne reprezentacije, pridružio se Vatrenima na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine, što mu je, kako je sam rekao, bilo ostvarenje sna.

Linker
26. travanj 2024 23:16