Benjamin Pavard

 ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Action Press/shutterstock Editorial/profimedia
PRILIKA ZA VATRENOG?

Novi eksces svjetskog prvaka! Zvijezda uoči SP-a uhvaćena u gotovo neuračunljivom stanju

Morat će se zadovoljiti ‘samo‘ zabranom vožnje od najmanje mjesec dana, plus kaznom od 500 eura.
Piše: SNObjavljeno: 01. studeni 2022. 20:19

Osvajač Svjetskog prvenstva s Pijetlovima i jedna od zvijezdi Bayerna, Benjamin Pavard, nedavno je izazvao eksces kada je - zbog nezadovoljstva minutažom u posljednjim utakmicama - dvaput nenajavljeno napustio trening-kamp bavarskoga velikana.

Sada je, pak, još jednom u središtu pozornosti - i opet u negativnome kontekstu. Naime, francuskom je internacionalcu privremeno oduzeta vozačka dozvola zbog vožnje u pijanome stanju. Prema prvim izvješćima, incident se dogodio prije otprilike šest tjedana.

image
CHRISTOF STACHE Afp

Nakon domaće utakmice u Münchenu nogometašu je alkotestom izmjereno preko 0,8 promila alkohola u krvi. Za usporedbu - Nijemci koncentraciju od 1,1 promila smatraju zakonski potpunom i definitivnom nesposobnošću upravljanja vozilom tako da je, uvjetno rečeno, Pavard još i dobro prošao. Jer, kako pišu njemački mediji, još uvijek može izbjeći kaznu koja bi se smatrala kaznenim djelom.

Stoga će se Bayernov branič zadovoljiti ‘samo‘ zabranom vožnje od najmanje mjesec dana, plus kaznom od 500 eura te dvama kaznenim bodovima.

image
PAU BARRENA Afp

Uz to, postoji i interna klupska kazna: prema njoj se Francuz dva dana nakon incidenta morao pojaviti kod sportskog direktora Hasana Salihamidžića na ‘jezikovoj juhi‘. Nagađa se da mu je, prema klupskim običajima, uručena dodatna kazna u peteroznamenkastom iznosu.

Trenutno ga na treninge i s treninga vozi privatan vozač. Srećom po njega, zbog skorog početka SP-a teško da će značajnije i osjetiti zabranu vožnje.

Također, Pavardovim eventualnim izostankom iz momčadi mogla bi se otvoriti prilika za Josipa Stanišića na desnom beku...

Linker
08. svibanj 2024 16:03