CROPIX
VRIJEME JE ZA KORAK VIŠE

Novi HNL klub kuca na vrata hrvatske elite, a povratnik iz Slovenije pokazao se kao pravi bingo

Drugoligaš iz istoimenog mjesta izgleda kao najveći kandidat za promociju u elitni razred
Piše: Miro PodrugObjavljeno: 02. ožujak 2021. 12:03

Dugopolje, pod vodstvom mladog trenera Jure Srzića, izvrsnom igrom i prvom ovosezonskom pobjedom u gostima nad Orijentom 1919 (1:0), najavilo je najozbiljniju kandidaturu za hrvatski elitni nogometni razred. Prvi put u ovom prvenstvu došli su u priliku da preuzmu vrh drugoligaške ljestvice, jer im već u petak na stadion Hrvatskih vitezova dolazi vodeći Hrvatski dragovoljac, dvoboje to kojeg će prenostiti i HNTV.

Sigećani su vodeća momčad lige s 37 bodova, Dugopolje je na drugom mjestu s 35, a Opatija na trećem s 34, s tim da Dugopolje ima jednu neodigranu utakmicu 18. kola, i to u Vinkovcima, koja je na rasporedu 27. ožujka. Valja spomenuti da i trećeplasirana Opatija dolazi u Dugopolje 24. travnja.

image
Treneri Dugopolja Miše, Roguljić, Srzić, Braović i Jurić
Miro Podrug

Ciljano se pojačali

Nakon pobjede na Krimeji predsjednik NK Dugopolja Mario Smodlaka, koji je podigao letvicu u svim segmentima, ne skriva i prvoligaške ambicije, zahvalio je na potpori HNS-u i Županijskom savezu, a nadasve Općini Dugopolje i Hajduku. Ukratko je dao osvrt s pogledima na budućnost kluba:

- Imamo UEFA uvjete što se tiče infrastrukture. Uz sve spomenuto ističem stručnu i tehničku suradnju na sportskom planu sa splitskim Hajdukom, koju želimo još više unaprijediti. Moramo zahvaliti i Orijentovim čelnicima na gostoljubivosti, što potvrđuje da je Orijent velik i gospodski klub, a da i moje Dugopolje ima težinu. Što se tiče prve lige, mnogo je bodova još u igri i svaka utakmica je derbi, kada se nešto ganja. Nisu velike razlike u kvalitetama momčadi i jedan loš dan može sve pokvariti, što se potvrdilo i prošlo kolo kada većina favorita nisu uzeli pun plijen. Derbi s Dragovoljcem je kao svaka druga utakmica, jer su naše ambicije pobjeđivati. U Sigetu smo izgubili 2:1, znači moramo ganjati i rezultat, jer na kraju međusobni omjer može biti odlučujući. Stoga utakmicu moramo ozbiljno odraditi bez euforija - s osmijehom je rekao predsjednik Smodlaka, bivši vratar i sportski direktor kluba.

Michele Šego se pokazao kao pravi bingo

Michele Šego (20) povratnik iz slovenskog Brava, u prve dvije prvenstvene utakmice u dresu Dugopolja zabio je dva pogotka. Odlična utakmica u Rijeci, gol za pobjedu, a prije toga zatresao je mrežu Dubrave TK za 3:0.

Šego ima ugovor s Hajdukom do ljeta 2022. godine, a u Dugopolju je na posudbi do kraja ove sezone.

- Pobjedonosni pogodak postigli smo kontra vjetra, imali smo sreće povesti u takvim uvjetima. U drugom dijelu smo imali dosta šansi, na početku sam i ja jednu propustio. Raspoloženje u momčadi je ekstra, momci su me prihvatili. Ne vidim razloga da ne nastavimo dobrim igrama i priželjkivanim rezultatima. Vrlo se radujem čestitkama a posebno od dvojice najboljih prijatelja Antonia Jurka i Vanje Huljeva, kojima poklanjam za početak po jedan pogodak, da im ne bude krivo. Ova momčad Dugopolja ima kvalitetu, potencijal i iskustvo na čelu s Čerinom, Krištom, Balićem i vratarom Silićem. Svjesni smo koliko nam znači ova utakmica u petak - zaključio je Michele Šego.

- Nakon odlaska nekolicine igrača uglavnom posuđenih nismo stajali prekriženih ruku, u prvenstvenoj stanci smo se pojačali, tu su mladi hrvatski reprezentativci Michele Šego, Leon Kreković i Arijan Brković, te Petar Rubić i Ivenzo Comvalius. Konkurencija je zdrava za svaku poziciju imamo po dvojicu igrača. Plus mlađi uzrasti također dobro brode a naše oči su uprte u juniora pod vodstvom Ivice Žuljevića, koji se natječu u Prvoj HNL.

Ljepotica sezone

Prošlog ljeta u sklopu suradnje s Hajdukom prošlosezonski trener kadeta na Poljudu Jure Srzić i njegov mladi asistent Anđelo Roguljić su u stručnom timu, uz domaće kadrove pomoćnika za vratare Ivicu Mišu, kondicijskog Dalibora Jurića i Mislava Braovića. Također je vrlo dobra suradnja i sa splitskim Adriaticom, naročito u mlađim kategorijama. Iz Hajduka nakon jesenske etape i u proljeće nastavili branič Marin Vujčić i veznjak Mark Bushaj, a novi su napadači Michele Šego i Leon Kreković. Mladi ambiciozni i samozatajni trener Jure Srzić, ne skriva zadovoljstvo, nakon uspješnog početka drugog dijela prvenstva:

- Prva pobjeda u gostima kao ljepotica sezone, i kao plod dobrog rada svih igrača. Respektiramo Hrvatski dragovoljac i napravit ćemo što možemo. Momčad je jako dobro odradila i odgovorila zahtjevima. Kreković i Šego su se jako dobro uklopili u našu kvalitetnu momčad, i svakako s njima smo jači. Odrađujemo utakmicu po utakmicu, a na redu je lider. To bi bila velika nagrada za nogometne sladokusce s ovog područja Dalmacije, ali nažalost igramo pred praznim gledalištem, jedino ostaje HNTV.

Jučer je bila lagana regeneracija, a danas je zasluženi slobodni dan uoči pripreme za derbi smireno je objasnio Srzić.
Dugopolje će dakle sljedećeg petka imati prigodu skočiti na vrh drugoligaškog natjecanja, velika je to prigoda koju ne misle samo tako prokockati.

Linker
04. svibanj 2024 16:00